1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mersin’deki vahşete lanet
Mersin’deki vahşete lanet

Mersin’deki vahşete lanet

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti,...

A+A-

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti, Türkiye’de öfke patlamasına neden oldu. Yaşanan vahşet Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi. Özgecan Aslan'ın Mersin'de son yolculuğuna uğurlandığı saatlerde, yüzlerce kişi İstiklal Caddesi'nde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun çağrısıyla saat 13.30'da Fransız Konsolosluğu önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, “Yeter! Özgecan'ın hesabını soracağız" yazılı pankart açtı. “Kadın cinayetlerine son", “Katillerden hesap sorduk. Soracağız" ve “Kadın katilleri yargılansın" sloganları atan kadınlar bir süre sonra Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi.


Özgecan Aslan'ın tabutunu kadınlar taşıdı

Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ı 5 bin kişi Mersin'de son yolculuğuna uğurladı. Kadınlar Özgecan'ın tabutunu kendileri taşırken Mersin Büyükşehir Belediyesi de Sevgililer Günü dolayısıyla şehirde yapılacak tüm programları iptal etti.
Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın , hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.
Bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesi, büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İnfiale neden vahşete kurban giden Özgecan'ın olayı öğrenince fenalaşan babası Mehmet Aslan geceyi hastanede geçirirken, cenaze töreninde annesi Songül ve ablası Beste Aslan, katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Mersinli avukatlardan ortak Özgecan kararı

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Tarsus ilçesinde ölü bulunan Özgecan Aslan'ın katil zanlılarını Mersin'den hiçbir avukatın savunmak istemediğini belirtti.  Antmen, yazılı açıklamasında, Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına ise sabır diledi. Aslan'ın katil zanlılarının yakalanıp, soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Antmen, şunları kaydetti: "Yargılama sürecinde sonuna kadar ailenin yanında olacağız ve bu davaya müdahil olup, sanıkların en ağır cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Öte yandan Mersin'den hiçbir avukat bu canileri savunmak istememektedir. Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) müdafiliğinden görev gelmesi halinde avukat arkadaşlarımız bunu kabul etmeyeceklerdir. Herkesin savunma hakkı bulunduğu düşünülse dahi biz canileri savunmak istemiyoruz."

--------------------------------------------------------

Minübüste tecavüze kalkıştı

Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan toprağa verilirken, olaydaki sır perdesi de aydınlanmaya başladı. Şüphelilerin ilk ifadeleri ve elde edilen delillerden iddiaya göre olay şöyle gelişti:
Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi Altındöken'in minibüsüne bindi. Tarsus'ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı. Şoför Suphi Altındöken, Mersin'e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden 'kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini' anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı. Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi Altındöken'ın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu. Boğuşma sırasında Özgecan, tecavüzcü Altındöken'in yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi Altındöken, bıçağını çıkarıp Özgecan'a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü. Suphi Altındöken, Özgecan'ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus'a dönüp babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan'ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cinderesi'nde yaktı. Tarsuslu varlıklı bir aileden olan Necmettin Altındöken'in kuyumcu olduğu, işleri bozulup iflas edince şoförlük yaptığı, kaçakçılık suçundan sabıkalı olduğu ve bir süre önce trafik kazasına karıştığı belirtildi.

Ünlülerden tepki yağdı

Özgecan Aslan'ın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılması tüm ülkede infial yarattı. Üniversiteli Özgecan'a vahşeti protesto için binlerce kişi, sosyal medyadan örgütlendi.
Tepki seline Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların taraftarları da sessiz kalmadı. Sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, yaşanan olaya tepki göstererek tüm taraftarları duyarlılığa davet etti. Özgecan Aslan için oluşturulan #TokaBinmeyin hastagı Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girerek TT oldu. Nejat İşler, Sırrı Süreyya Önder, Cübbeli Ahmet Hoca, Gülben Ergen, Demet Akalın, Ayşe Arman, İrfan Değirmenci, Yıldız Tilbe, Buse Terim, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Aslıhan Güner, Maral Büyüksaraç, ve Yalın başta olmak üzere çok sayıda ünlü ismin de tweet atarak sahip çıktığı Özgecan, dünya basınında da yer buldu. Sosyal paylaşım sitelerinde etkinlik oluşturarak örgütlenen Özgecan Aslan'ın arkadaşları ise otogar önünde buluşarak eylem çağrısı yaptı.


DNA örneği kalmasın diye ellerini kesmiş

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu devam eden cinayet şüphelisi Suphi Altındöken'in bıçaklayarak öldürdüğü üniversiteli Özgecan Aslan'ın boğuşma sırasında yüzünü tırmalaması nedeniyle, tırnaklarının arasında DNA örneğinin kalmaması için her iki elini de bileklerinden kesip kollarından ayırdıktan sonra yaktığı ortaya çıktı.
Olay yerinde yapılan incelemede Özgecan'ın cesedinin yanında bulunan iki elinin de büyük oranda yandığı belirlendi. Sorgu sırasında, 'Özgecan'ın ellerini neden kestin?' sorusuna soğukkanlı yanıt veren Suphi Altındöken, "Boğuşma sırasında yüzüme tırnaklarını geçirdi. Ben de tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim" yanıtını verdi.
Bu arada cinayetin D-400 karayolu ile Tarsus Mersin otoyolu arasındaki bağlantı yolunda işlendiği anlaşıldı. Cinayet şüphelisi Altındöken'in, D- 400 karayolundan Mersin'e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin otoyoluna doğru saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini, cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus'a döndüğünü söylediği belirtildi.

 

----------------------------------------------------

Özgecan Aslan'ın kaçan katil zanlısı yakalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, katil zanlılarından A.S.A. yakalandı.
Alınan bilgiye göre, 3 gün önce kaybolan ve Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın katil zanlılarından A.S.A'nın (26) yakalanması için çalışma başlatıldı.
Jandarma istihbarat ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda, A.S.A, Aslan'ın son görüldüğü alışveriş merkezinin de bulunduğu Fezvi Çakmak Mahallesi'nde gözaltına alındı.
Öte yandan, diğer 2 zanlı akşam saatlerinde yeniden Tarsus Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılara çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.  Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Evinin önünde yas çadırı kuruldu

Tarsus ilçesinde, cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Mersin'deki evinde yas var. Özgecan Aslan'ın, Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Aslan'ın eniştesi Ahmet Yorulmaz, burada yaptığı açıklamada, Özgecan'ın çalışkan ve kendi halinde biri olduğunu söyledi.

Olaya inanamadıklarını belirten Yorulmaz, "Arkadaşıyla gezen Özgecan, daha sonra eve dönmek için yola çıkmış. Bindiği minibüsteki kişiler de yeğenimi alıp götürmüşler. Yapanları tanımıyoruz. O bizim canımız ciğerimizdi. Allah bunu yapanların belasını versin. Olacak bir şey değil bu. Bunca yıldır böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. İnsan ürperiyor" dedi. Özgecan Aslan'ın dayısı Abdullah Akgün ise adaletin yerini bulmasını istediklerini dile getirdi. AA.

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur