1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis olağanüstü toplandı
Meclis olağanüstü toplandı

Meclis olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, olağanüstü toplandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, olağanüstü toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20’de başlayan toplantıda, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin Yüksek Adliye Kurulu üyelik başvurularının değerlendirilmesine ilişkin raporu görüşüldü ve ardından Yüksek Adliye Kurulu’na üye seçimine geçildi.

Milletvekilleri, kurul üyeliği için aday olan 4 kişi arasından tercih yaparak kapalı oy kullanıldı.

OYLAMA TEKRARLANACAK

Yüksek Adliye Kurulu’na üye belirleyecek seçim, hiçbir adayın çoğunluk almaması sebebiyle ertelendi.

İlk oylama sonuçları şöyle;

Ezer Özsoy 13

Buğra Aktel 13 

Serhan Çınar  8

Kemal Hansoy 7

 

-----------------

KIBRIS SORUNU KONULU TOPLANTI ERTELENDİ

Cumhuriyet Meclisi’nin, Kıbrıs sorunu konusunda yarın yapılacağını açıkladığı olağanüstü toplantısı ertelendi.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun önümüzdeki günlerde gideceği New York temaslarını tamamlayıp ülkeye dönmesinden sonra yapılacak.

Meclis Genel Kurul’unda söz alan Demokrat Parti- Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştüğünü ve yarın yapılacak toplantının, Eroğlu’nun New York ziyareti dönüşüne bırakılmasını önerdiğini; Eroğlu’nun da bu öneriyi olumlu bulduğunu söyledi.

Denktaş, tüm siyasi parti başkanlarıyla da tek tek bu konuyu görüştüğünü dile getirerek tümünden bu konuda olumlu yanıt aldıklarını açıkladı.

Yarın Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs özel etabının geçeceği Lefkoşa’da bazı yolların trafiğe kapalı olacağını da anımsatan Denktaş, sıkıntı yaşanmaması için Kıbrıs konusunda yapılacak görüşmenin Eroğlu’nun New York dönüşüne bırakılmasının daha doğru olacağını, bu nedenle Cumhuriyet Meclisi’nin yarın yapacağı Kıbrıs konusundaki olağanüstü birleşiminin iptal edildiğini açıkladı.

 

 

(tak)

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur