1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkumlar özlem giderdi…
Mahkumlar özlem giderdi…

Mahkumlar özlem giderdi…

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde, Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan açık görüş nedeniyle mahkumlar yakınlarıyla özlem giderme fırsatı yakaladı.

A+A-

Cezaevi’ndeki 279 tane mahkumu çok sayıda kişi ziyaret etti. Bu bayram cezaevinde mahkumlara Karaoğlan Kuruyemiş şirketinin bağış yaptığı lokumlar dağıtıldı. Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde Ramazan Bayramı süresince açık görüş vardı. Uyuşturucudan, hırsızlığa, cinayetten,  kaçakçılığa birçok suçtan cezaevinde bulunan mahkumlar yakınlarıyla bayramlaştı, özlem giderdi.

Mahkumlar memnun
Cezaevi’nde huzurlu bir bayram geçirdiğini söyleyen bazı mahkumlar, bayramlarda ailelerin yaptığı ziyaretlerden dolayı büyük moral bulduklarını ifade etti.
Bayram süresince cezaevinde hiçbir olumsuz yaşanmazken, cezaevinin yükünü omuzlarında taşıyan gardiyanlarda bayramı aralarında kutladı. Hem iş hem de bayramı bir arada geçiren gardiyanlar, mahkumlarla da bayramlaşmayı ihmal etmedi.

Ziyaret saatleri
Merkezi cezaevinde bayramın birinci günü, dün ve bugün açık görüşler 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilecek.
Dün isminin baş harfi N’den Z’ye kadar olan ağır cezalılar 09.00’dan itibaren, isminin ilk harfi K’ye kadar olan hafif cezalılar da 13.00’den itibaren 3 saatlik görüşme yapabildi.
Bayramın üçüncü günü olan bugün ise isminin baş harfi M’den Z’ye olan hafif cezalılar 09.00’dan 12.00’ye açık görüş yaparken, hükümsüzler 13.00-16.00 saatleri arasında görüşme yapabilecek.
Cezaevleri Tüzüğü’nün 119 (5)’inci maddesi uyarınca tutuklu ve hükümlüler tarafından daha önce Cezaevi Müdürlüğü’ne bildirilmiş olan isimler olmak üzere, toplam 5 kişiyi aşmayacak şekilde ziyaret yapılabilecek.

Fotoğraflar: Didem MENTEŞ

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur