1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Levent Özer albümüne yeni video!
Levent Özer albümüne yeni video!

Levent Özer albümüne yeni video!

Levent Özer albümüne yeni video!

A+A-

Ersin Kaşif


Bu hafta Türkiye’den bir müzik haberi var. Levent Özerin ilk solo albümü "Söyle de Bilelim" 2013 Mayıs ayında EMI Müzik Türkiye etiketiyle çıkmıştı. Albümle birlikte yayınlanan Yılgın videosunun ardından albümde yer alan bir diğer şarkı Biraz İnsaf’a yepyeni bir video çekildi. İzlemek için:http://www.youtube.com/watch?v=R63ovJaOAYA
Esasen caz eğitimi almış fakat funk, r&b, soul, disco ve daha birçok alanda müzikler üretmiş olan Özer, son on yıl içerisinde birçok kayıt gerçekleştirerek yüzlerce performans sergiledi. Çocukluğundan beri müzikle uğraşan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde İlhan Usmanbaş, Murat Opus, Ricky Ford, İmer Demirer, Donovan Mixon ile akademik çalışmalar yapma şansı bulan Levent Özer, Teoman, Nil Karaibrahimgil, Nev, Rashit, Rhythm&Mood Orkestra gibi birçok sanatçı ve grupla da aynı sahneyi paylaştı. Lansmanı 29 Mayıs Çarşamba akşamı Jolly Joker İstanbul'da gerçekleşen albüm "Söyle de Bilelim"de söz ve müziklerin neredeyse tamamı Levent Özer'e ait... Fotoğraf çekimleri Mehmet Turgut tarafından gerçekleştirilen albümün miksi Serhat Ersöz, mastering'i ise Cem Büyükuzun tarafından yapıldı. Özer, yönetmenliğini Önder Şengül'ün üstlendiği çıkış şarkısı olan 'Yılgın'ın klibinde Naim Dilmener, Mustafa Uzunyılmaz ve Erkan Bektaş gibi usta isim ve sanatçıların da desteğini aldı. (Kaynak EMI Music).

Uluslararası başarı yakalayarak milyonlarca albüm satışına imza atanZzaz, Paris’le bütünleşmiş parçaları yeniden yorumluyor.

Sekiz yıl önce Fransa’nın Bordeaux şehrinden Paris’e taşınan ZAZ ( gerçek adıyla Isabelle Geffroy),bu şekilde kaderinin değişmesinde büyük bir adım atmış oldu. Montmarte sokaklarında şarkı söylemeye başlayan Zaz’ın dinleyiciyi büyüleyen sesi kısa sürede dikkatçekerek geniş kitlelerin ilgisini topladı. Repertuarı; Ella Fitzgerald, Yves Montand ve Edith Piaf gibi dönemin en değerli sanatçılarına içsel bir övgü niteliği taşıyordu. ZAZ ile bir araya gelen Charles Aznavour onunla ilgili düşüncelerini şu şekilde açıklıyor; “ZAZ kendine has doğal tavrıyla her şarkıyı icra edebilecek ve ruhunuzu iyi hissettirebilecek bir yeteneğe sahip. Sınırlarını zorlamaktan hiçbir zaman çekinmeyen, özgün tarzını hiç bozmadan bu zamana dek uluslararası üne kavuşan ve başarı yakalan nadir Fransız müzisyenlerden” Charles Aznavour ZAZ, geçtiğimiz dört yıl boyunca Fransa’nın dünya çapında en çok satan şarkıcısı olmayı başarmıştır. İlk iki albümü, Şile’den Mısır’a, Almanya’dan Çin’e yaklaşık 50 ülkede 3 milyonun üzerinde satış başarısı yakaladı. ZAZ, 2014’ün Ağustos ayında neredeyse her kıtayı kapsayan büyük bir dünya turuna çıkmış ve konser biletleri kısa sürede tükenmiştir.

ZAZ yeni çıkacak olan üçüncü albümünde yer alacak bazı parçalar için Quincy Jones’u kendisiyle çalışmaya davet etti. Jones, teklifi kabul etti ve verdiği röportajında ZAZ’ın şimdiye dek duyduğu en iyi seslerden olduğunu ve müziğinin övgüyü fazlasıyla hak ettiğini vurgulamıştır. Seçilen orijinal parçaların yorumlamalarında kendi Paris algısını yansıtan ZAZ, ilk dinleyişten itibaren dikkatleri çekmeyi başarıyor. “Sesindeki güçlü yapıya bakılacak olursa kabul edelim ki ZAZ, her kesimden kitleye hitap etme gücüne sahip!” Quincy Jones Yaşayan efsanelerden Charles Aznavour, Quincy Jones ve John Clayton ile çalışan ZAZ, bu albümle kariyerinin zirvesinde olacağı açık.Yeni albümün sıradışı olmasının ise birçok sebebi bulunmakta: Albüm için, Paris’i en güzel şekilde betimleyen şarkılar seçildi. ZAZ, Fransız hit parçalara kendine özgü yorumlamalar getirdi. Bu sayede tüm projeyi özgün yorumlamalarıyla neredeyse baştan yarattı. “Her müzisyenin enerjisini teker teker hissedebiliyorsunuz ve bu ambiyans sizi olduğunuz yerden alıp bambaşka yerlere götürüyor. Caz, tür olarak hassasiyet gerektiren ve enstrüman kullanımında ustalık isteyen bir müzik fakat benim için aynı zamanda söylerken özgürlüğümü tümüyle hissedebildiğim ve yaratıcılığımı çekinmeden kullanabildiğim bir alan.“ ZAZ Üçüncü albümünde Ilan Abou ve Thierry Faure gibi değerli müzisyenlerle çalışan ZAZ, kayıtları Paris’de bulunun La Frette stüdyolarında gerçekleştirdi. Tam bir caz tutkunu olan ZAZ’a, Big Band eşlik etti. (Kaynak EMI Music).

 

Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 177. Sayısı

Adres Kıbrıs 177. Sayısı