1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'ya 200 dönümlük 'Engelsiz Park'
Lefkoşaya 200 dönümlük Engelsiz Park

Lefkoşa'ya 200 dönümlük 'Engelsiz Park'

Lefkoşa’ya 200 dönümlük park için çalışma yapılması kararı da alan Bakanlar Kurulu, motorlu araçlarda yolcu ve eşya taşımasını düzenleyen tüzüğü onayladı.

A+A-

Bakanlar Kurulu, Karpaz bölgesinde balıkçı barınaklarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için 118 Bin Euro’luk (300,000 TL) kaynak ayrılmasını kararlaştırdı.

Lefkoşa’ya 200 dönümlük park için çalışma yapılması kararı da alan Bakanlar Kurulu, motorlu araçlarda yolcu ve eşya taşımasını düzenleyen tüzüğü onayladı.

BELEDİYE TÜZÜKLERİ, DAMGA PULU, SAĞLIKTA HİZMET ALIMI…

Bakanlar Kurulu sonrası yazılı açıklama yapan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Karpaz bölgesi balıkçıları için 300 bin TL’lik kaynak ayıran Bakanlar Kurulu’nun, bazı belediyelerin tüzüklerinde yapılan değişiklikleri onayladığını, bazı belediyelere de sosyal tesis yapmak için talep ettikleri arazilerin tahsis edilmesini kararlaştırdığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Dairelerde hizmet verilirken ihtiyaç duyulan damga  pulu basılmasını da karara bağlayan Bakanlar Kurulu, motorlu araçlarda yolcu ve eşya taşımasını düzenleyen tüzüğü onayladı.

Sağlık alanının değişik bölümlerinde verilen hizmet kalitesinin artırılması için mal ve hizmet satın alınmasının da onaylandığı kaydedilen açıklamada, cezaevinde mahkumların diş sağlığı bakımlarının yapılabilmesi için hizmet alımı yapılmasının  karara bağlandığı belirtildi.

GENİŞ KAPSAMLI PARK ALANI YARATILMASINA OLANAK SAĞLANACAK

Lefkoşa  halkının nefes almasına olanak verecek 200 dönümü aşkın bir alanın engellilerin de yararlanmasını olanaklı kılacak şekilde yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, dinlenme yerleri, çocuk oyun alanları ve diğer ihtiyaçları karşılayacak bir yeşil alanın (Engelsiz Park) yaratılması için karar üretildiği belirtilen açıklamada, bu işin yürütücülüğünü üstlenmek üzere Başbakanlık, LTB, Çevre Koruma Dairesi, Şehir Planlama Dairesi ve Mimar Mühendisler Odası Birliği temsilcilerinden bir komite oluşturulmasının karara bağlandığı kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur