1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kurşunlama olayıyla ilgili Polis soruşturması sürüyor
Kurşunlama olayıyla ilgili Polis soruşturması sürüyor

Kurşunlama olayıyla ilgili Polis soruşturması sürüyor

Girne’de 2018 yılında meydana gelen kurşunlama olayı ile ilgili tutuklanan V.Ç., tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

Girne’de meydana gelen kurşunlama olayları ile ilgili tutuklanan V.Ç.,  dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis, 1 Aralık 2018 tarihinde saat 02.30 sıralarında Girne’de Zafer Sokak’ta Murat Ugur Palabıyık'a ait evinin önünde park halinde bulunan BMW X 5 Marka jeep araca kimliği meçhul şahıslar tarafından 99 mm silahla iki el ateş edildiğini söyledi.

Polis, 9 Aralık 2018 tarihinde saat 04.00 sıralarında bu kez Murat Ugur Palabıyık'a ait evin kimliği meçhul şahıslar tarafından kurşunlandığını, yapılan araştırmada evin duvarında 9 mm silaha ait 4 adet mermi çekirdeği bulunduğunu ifade etti.

Meydana gelen kurşunlama olayları ile ilgili polise veren Palabıyık’ın her iki olaydan önce KKTC’den ihraç edilmiş olan Veysi Çelik’in alacak verecek meselesinden dolayı telefon ve sosyal medya ile kendisini ve ailesini tehdit ettiğini anlattığını aktardı.

Olayla ilgili başkaları tutuklanmıştı

Polis, zanlının 11 Aralık 2018 tarihinde saat 14.29’da Kıbrıs'ın güneyindeki operatörlere ait telefon numarası ile Girne Polis Müdürlüğü’nü arayarak, Larnaka'da olduğunu ve müştekinin, kendisinden olayla ilgili aleyhinde şikâyetçi olup olmadığını öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Polis, 11 Aralık 2018 tarihinde lacivert renk LS 802 plakalı Renault Megane Capriolet marka aracın sahibi Hakan Doğuy Yaman’ın meselede şüpheli görülerek mahkemeden temin edilen arama emri gereği huzurunda evinin arandığını ancak ikametgâhında ve aracında kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

Polis, Türkistan Gülce, her iki olaydan önce müşteki Murat Ugur Palabıyık'ın iş yeri Kahve Deryasına giderek yurt dışında bulunan V.Ç.,  ile kendisini telefonda görüştürmek istemiş, ancak müştekinin bunu kabul etmediğini söyledi.

Polis,  12 Aralık 2018 tarihinde Türkistan Gülce, Tayfun İsçi ve Alper Kamışlı’nın meselede zanlı görülüp aleyhlerinde alınan derdest emri gereği tutuklandıklarını anlattı.

Polis, Türkistan Gülce, Tayfun İşçi ve Alper Kamışlı, aleyhlerinde bir suç tespit edilemediğinden salıverildiklerini söyledi.

Polis, her iki olayla ilgili emare alınan boş kovan ve mermi çekirdeklerinin balistik inceleme için PGM Balistik Uzmanına teslim edildiğini ve yapılan inceleme ve mukayesede her iki olayda kullanılan tabancanın da ayni tabanca olduğu tespit edildiğini ifade etti.

 

Sahte kimlikle Kıbrıs’ın güneyine geçtiği iddia ediliyor

 

Polis,  zanlının bizzat Güney Kıbrıs’ta olduğunu ifade etmesi ve ayrıca GKRY'ye kendi ismi ile gitmediği bilgisi alınması üzerine Güney Kıbrıs’a hangi isimle hangi tarihler arasında gittiği ve bahse konu 35796280991numarali hattın kime ait olduğunun tespit edilerek bildirilmesi hususunda bilgi değişim ofisi aracılığı ile gerekli yazı yazıldığını ifade etti.

Polis memuru zanlı ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nde aranıp aranmadığı, ülke dışına kendi ismi ile mi yoksa başka bir isim ile çıkıp çıkmadığı, başka bir isim ile çıkmışsa hangi isimle çıktığının araştırılıp bildirilmesi hususunda da gerekli yazı yazıldığını açıkladı.

 

Polis, zanlının müşteki Murat Uğur Palabıyık’ın eski eşi İnci Aşıcı’yı 20 Aralık 2018 tarihinde saat 17.50’de 35796280991 numaralı Rum hattından arayarak tehdit ettiği, müştekinin kendisine 30.000 Dolar ve altı aylık faiz tutarı 40.000 TL borcu olduğunu, parayı ödememesi halinde kızımı alacağını söylediğinin tespit edildiğini söyledi.

Polis memuru, mesele ile ilgili V.Ç.’nin kullanımımda bulunan 35796280991 numaralı Rum hattı ile KKTC Türkcell ve Telsim GSM abonelerinden herhangi biri ile bir görüşmesinin olup olmadığı hususunda gerekli yazışmalar yapıldığını ancak her iki GSM şirketinden gelen görüşme detaylarında herhangi bir abone ile görüşmesinin olmadığının tespit edildiğini ifade etti.

 

Soruşturma devam ediyor

 

Polis,  zanlının tasarrufunda bulunan İphone marka cep telefonu inceleme için PGM Data

İnceleme uzmanına gönderildiğini ve kullanımındaki yerel hat ile ilgili suç tarihlerindeki görüşme detayları ile baz istasyon bilgileri istendiğini, zanlının bu aşamada bulunması muhtemel suç ortakları, emare ve tanklara müdahale etme olasılığı kuvvetle muhtemel olduğunu kaydeden polis, 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

 

 

Bu haber toplam 4565 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler