1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kültürün, kitabın, umudun ışığı
Kültürün, kitabın, umudun ışığı

Kültürün, kitabın, umudun ışığı

Işık Kitabevi’nin 32’ncisini düzenlediği Kitap Fuarı “Onur Ödülleri” ile başladı.

A+A-

 

Işık Kitabevi’nin 32’ncisini düzenlediği Kitap Fuarı “Onur Ödülleri” ile başladı. Teması “VazgeçME” olan Gençlik Merkezi Kızılbaş Kilisesi’ndeki fuarın açılış gecesine yoğun ilgi vardı. Fuarın açılış gecesinde Alpay Durduran’a Onur Ödülü, Tuncer Bağışkan ve Feriha Altıok’a Sanat-Edebiyat Hizmet Ödülü verildi. Gecede iki toplumlu şarkılar söylendi; Nejla Egemen, Baran Mutluyakalı, Fikrican Kayıkçı, Arda Gündüz sahneye çıktı. Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı milletvekilleri, çok sayıda sanatçı ve kitapsever fuarın ilk gecesine katıldı. Fuar, her gün 09.00-13.00 ve 17.00-24.00 saatleri arasında açık olacak. Tüm kitaplar fuar süresince yüzde 10 indirimli satılacak. 7 panel, 3 söyleşinin olduğu etkinlikte gençlere de söz hakkı verilecek. Etkinliklerin tümü saat 20.30’da başlayacak.

PROGRAM

Fuarın geriye kalan günlerindeki programı şöyle:

29 Ağustos Perşembe: “Planlı ya da Protokollü Ekonomi” paneli. Moderatör Yenal Süreç. Konuşmacılar Serdar Denktaş, Fehiman Eminer, Ferdi Sabit Soyer.

30 Ağustos Cuma : “Coğrafya Kader midir? Bölgeselleşen Kıbrıs” paneli. Moderatör Nur Köprülü, konuşmacılar Sait Akşit, Kutay Bektaşoğlu, Andonis Hacigiriyakos.

31 Ağustos Cumartesi: “Üretmekten VazgeçME” paneli. Moderatör Kani Kanol, konuşmacılar Hürrem Tulga, Mertkan Hamit, Ahmet Uzun.

1 Eylül Pazar: “Yoksulluk, Savaş ve Göç” paneli. Moderatör Ali Dayıoğlu, konuşmacılar Tözer Karafistan, Mine Yücel ve Faika Paşa.

2 Eylül Pazartesi: “Kıbrıs’ta Türkçe Hikâyenin Seyri” paneli. Düzenleyen: Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği. Moderatör Fatoş Avcısoyu Ruso. Konuşmacılar Salamis Ayşegül Şentuğ, Tutku Tuğyan, Ahmet Yıkık.

3 Eylül Salı : “Gençlik Formu: Umut Etmekten Vazgeçme” Moderatör Senalp Canlıbel. Düzenleyen Tabella.org

4 Eylül Çarşamba: “Demokrasi: Sandık ve Ötesi” paneli. Moderatör Öntaç Düzgün, konuşmacılar Asım Akansoy, Yonca Özdemir, Bülent Evre.

5 Eylül Perşembe: Türkiye’den konuk gazeteci Ümit Kıvanç ile “O Meslek Bunalımda; Hakikat Arayışına Devam” konulu söyleşi. Moderatör Sinan Dirlik. Düzenleyen: Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği.

6 Eylül Cuma: Şiir Gecesi. “Düşünce Özgürlüğü için “İki Toplumlu Şiir Gecesi”. Düzenleyen Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği.

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur