1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KORKUNÇ PLAN: “Boğarak öldürecektik”
KORKUNÇ PLAN:  “Boğarak  öldürecektik”

KORKUNÇ PLAN: “Boğarak öldürecektik”

Lapta’da 72 yaşındaki adamı öldürüp evindeki kasayı çalmak için plan yapan 4 kişi tutuklandı, zanlılardan E.Ç, cinayet planladıklarını itiraf etti

A+A-

35 senelik komşusunu öldürüp evini soymak için üç kişi ile birlikte plan yapan M.B ve suç ortakları polisin takibi sonucu ortaya çıktı.

‘Tecavüz’ ve ‘soygun’ suçlamasıyla 7 gündür poliste tutuklu bulunan İ.Ş’nin itirafı sonucu iz süren Girne Cürümleri Önleme Şubesi, cinayet ve soygun girişimini önledi.

Yardım isteyen komşuya soygun ve cinayet planı…  Bahçe işleri ayrıca evinin ve arabasının satışı için kendisinden yardım isteyen komşusuna, suç ortaklarını, “işçi ve emlakçı” olarak tanıtan M.B, “soygun için gözcülük” yaptığını itiraf ederken, cinayet planından haberi olmadığını savundu.

EVE GİRDİLER, FOTOĞRAF ÇEKİP KEŞİF YAPTILAR… Soruşturmayı yürüten polis memuru Ali Arslan, zanlılar M.B, E.Ç, ve E.A’nın Eylül ayında Mehmet Ebeoğlu’nun evine gittiklerini ve eve girerek fotoğraf çekerek keşif yaptıklarını ifade etti.

Devrim DEMİR 

Alsancak’ta 35 senelik komşusunu öldürüp evini soymak için üç kişi ile birlikte plan yapan M.B ve suç ortakları polisin takibi sonucu ortaya çıktı. Tecavüz ve soygun suçlamasıyla 7 gündür poliste tutuklu bulunan İ.Ş’nin itirafı sonucu iz süren Girne Cürümleri Önleme Şubesi,  cinayet ve soygun girişimini önledi.

Komşusu Mehmet Ebeoğlu’na ait eve zanlı E.A ile birlikte girdiği ve fotoğraf çektiği tespit edilen M.B, daha sonra bunu yaptığı için pişman olduğu yönünde polise ifade verdi.

‘Soygun girişimi’ suçunu kabul eden ancak cinayet planının kabul etmeyen M.B, gözcülük yaptığını da itiraf etti.

Polis, Mehmet Ebeoğlu’nun bahçesini temizlemek için bir adama ihtiyacı olduğunu ve bunu komşusu ile paylaştığını, bunun üzerine komşusu zanlı M.B’nin bahçesini temizlemek için zanlı E.Ç’yi evine getirdiğini söyledi.

İ.Ş’nin itirafı tutuklattı

Mehmet Ebeoğlu’nun evinden 700 TL nakit parayı da çaldıkları tespit edilen zanlılar İ.Ş, E.A, E.Ç ve M.B, “Suç işlemek için gizli ittifak”, Ev açma, sirkat” ve “Mülke tecavüz” suçlarından tutuklanan dün tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ali Arslan, ‘Tecavüz’ suçundan tutuklu bulunan zanlı İ.Ş’nin 10 Eylül tarihinde bir gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

Arslan, zanlının ifadesinde Ağustos ve Eylül ayı içinde Lapta’da Mehmet Ebeoğlu’na ait evde bulunan para kasasını çalma yönünde zanlı E.A, ve E.Ç ile plan yaptıklarını ve bu planda zanlı M.B’nin de gözcü olarak dahil olacağı yönünde itirafta bulunması üzerine soruşturma başlattıkları kaydetti.

35 senelik komşusunu soyacaktı… ‘Cinayet planından haberi olmadığını’ savundu

Polis memuru Ali Arslan, mahkemeden temin edilen tutukluluk emrinden sonra zanlıların tutuklanması için geniş çaplı soruşturma başlattıklarını, zanlı M.B’nin Lapta’da tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Yapılan ilk sorgulamada, ‘tecavüz’ ve ‘soygun’ suçundan şuan tutuklu bulunan zanlı İ.Ş’nin vermiş olduğu gönüllü ifadesini zanlı M.B’nin kabul ettiğini kaydeden polis, cinayet planından haberi olmadığı yönünde bir beyanda bulunduğunu belirtti.

İşçi ve emlakçı kılığında eve gittiler

Ali Arslan, soruşturmanın ciddiyetine değinerek ‘cinayet ve soygun’ planında ismi geçen Lapta’da sakin Mehmet Ebeoğlu’nun evine giderek soruşturma yapıldığını ve zanlı M.B’nin 35 senelik komşusu olduğu yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Polis, Mehmet Ebeoğlu’nun bahçesini temizlemek için bir adama ihtiyacı olduğunu ve bunu komşusu ile paylaştığını, bunun üzerine komşusu zanlı M.B’nin bahçesini temizlemek için zanlı E.Ç’yi evine getirdiğini söyledi.

Mehmet Ebeoğlu’nun verdiği ifadede evini ve arabasını satacağı yönünde düşünceleri olduğunu ve bu düşüncesini zanlı M.B ile paylaştığını ifade eden polis, zanlı M.B’nin zanlı E.A’yı da emlakçı diye tanıttığını belirtti.

Eldiven kullandı

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ali Arslan, zanlılar M.B, E.Ç, ve E.A’nın Mehmet Ebeoğlu’nun evine Eylül ayında gittiklerini ve eve girerek fotoğraf çekerek keşif yaptıklarını ifade etti.

Polis, zanlı E.Ç’nin eve girerek keşif yaptığını ve fotoğraf çektiği yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Polis Arslan, zanlı İ.Ş’nin eve girecekleri gün ‘doktor eldiveni’ kullandığı yönünde itirafta bulunduğunu, zanlı E.Ç’nin ise KKTC Polis Teşkilatı'nda parmak izi bulunmadığı için eldiven kullanma ihtiyacı hissetmediği yönünde ifade verdiğini belirtti.

İfadeler kan dondurdu

Arslan, zanlıların tutuklanmasının ardından geniş çaplı soruşturma başlattıklarını olayla ilgili olarak 15 kişinin sorgulanmak için Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrıldığını, 6 kişiden ifade temin edildiğini söyledi.

Zanlı İ.Ş, E.Ç, ve M.B’nin ‘soygun ve cinayet’ girişimi ile ilgili ifadelerinin yanı sıra Mehmet Ebeoğlu’nu boğarak öldürüp evdeki kasayı çalacakları yönündeki beyanları kan dondurdu.

Soruşturma genişletildi

Arslan, alınması gereken birçok ifade olduğunu kaydederek tüm zanlıların soruşturma amaçlı 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlıların aleyhinde yürütülen tahkikatın geniş çaplı devam ettiğini ifade ederek 7’şer gün tutukluluk emri kararı verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 8086 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler