1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KITSAB’da ‘usulsüz işten çıkarma’ iddiası
KITSAB’da ‘usulsüz işten çıkarma’ iddiası

KITSAB’da ‘usulsüz işten çıkarma’ iddiası

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nde görev yapan Fethiye Temel, Yönetim Kurulu kararı olmadan işten durdurulduğunu iddia etti

A+A-

Uzun yıllardır Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nde görev yapan Fethiye Temel, Yönetim Kurulu kararı olmadan işten durdurulduğunu iddia etti, ilgili Birlik Başkanı Erkan Kilim, bu iddiaların asılsız olduğunu ifade ederken, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Başkanı Orhan Tolun ise şahsın işten durdurulmasının yasal yollarla yapılmadığını savundu.

 

 İşten çıkarılan KITSAB eski çalışanı Fethiye Temel: “Bana bezdirme politikası uygulandı, sonuna kadar hakkımı arayacağım”

 

 KITSAB Başkanı Erkan Kilim: “İddialar asılsız”

 

 KITSAB Eski Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolun: “Yazılı veya sözlü savunması istenmeden ve yönetim kurulu toplanıp karar vermeden işten durduruldu”

 

Fehime ALASYA

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nde uzun yıllardır muhasebe bölümünde görev yapan Fethiye Temel, iş yerine yeni atanan yeni yönetici tarafından kendisine baskı uygulanarak istifaya sürüklendiğini, akabinde Yönetim Kurulu kararı olmadan işten durdurulduğunu iddia etti.

İlgili Birlik Başkanı Erkan Kilim, bu iddiaların asılsız olduğunu ve Fethiye Temel’in ‘daha yüksek tazminat’ talebi olduğu için olay çıkardığını dile getirirken, KITSAB Eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolun ise şahsın işten durdurulmasının yasal yollarla yapılmadığını işaret etti.

YENİDÜZEN’e konuşan taraflardan işten çıkarılan Fethiye Temel, işten duruşunun verilebilmesi için yönetim kurulu kararının şart olduğuna değinerek, “Elime bir çek tutuşturdular, ne ihbar ne de tazminat almadım” dedi.

 

Taraflar ne dedi?

KITSAB eski çalışanı Fethiye Temel:

“Bana bezdirme politikası uygulandı, sonuna kadar hakkımı arayacağım”

“Yönetim Kurulu’na yazdığım yazı ile olay başladı. Yapılan haksızlıkları anlattım ve yeni dönemde de bu olacaksa çalışamayacağımı söyledim.Taraf tutmaca yapılıyordu, beş yıldır oradaydım, 3 genel kurul geçirdim, muhasebe bölümündeydim.Birçok kurumda olduğu gibi adam ayırmaca vardır. Yönetim kurulu 7 kişidir ve dördünün onayıyla işe alıp çıkarılabiliniyor. Bayramdan önce yeni yönetici alındı. Bu yönetici bana bezdirme politikası uyguluyordu. Beni sürekli şikâyet ediyordu, bana hakaret etmeye, yalancı muamelesi yapmaya kadar gitti…

Bana bezdirme politikası uyguladılar. Ben bu yöneticiyle çalışamam dediğim zaman bana istifanı ver ve çık denildi. Herkese nazik olan yönetim, bana bağırma, hakarete kadar gitti. Beni işten çıkarabilmesi için yönetim kurulu kararı şart. Ekmeğimden olduysam sonuna kadar hakkımı arayacağım. Elime bir çek tutuşturdular, ne ihbar ne de tazminat almadım. Muhasebede çalışıyordum ve elimdeki çeklerin bile tutanağını tutmama müsaade etmediler, beni derhal işten çıkardılar ve orayı terk etmemi istediler. Polis zoruyla da olsa tutanağımı tutacağım dedim, eşim geldi, orada küçük bir arbede yaşandı ve konu polise intikal etti.”

 

KITSAB Başkanı Erkan Kilim:

“İddialar asılsız”

“Kesinlikle asılsız iddialardır. Çalışanımız işten çıkmak için yüksek tazminatlar talep etti. Muhasebeciydi ve yöneticisiyle anlaşmazlığı oldu, bağırıp çağırıp kaçtı, istifa edeceğini söyledi.

Siz beni durdurun dedi, eşi geldi taşkınlık yaptı, yöneticiye saldırdı. Çalışma Dairesi’yle de görüşüp, tazminatını ödedik, imzaladı, tazminatını alıp ayrıldı… Kimseyi zorla işten çıkarma yoluna gitmedik. Kendisi bizlere saygısızlık yaptı. Burada 20 yıllık çalışan elemanlarımız var, burada her şey yasal prosedürde ilerliyor, bu durumda da öyle oldu. Konuya ilişkin bu şekilde yorumlar ve aslı olmayan iddialar yayılmaya devam ederse biz de yasal yollara başvuracağız.”

 

KITSAB Eski Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolun:

“Yönetim Kurulu kararı yok”

 

 “Yönetim Kurulu toplanmadan kişinin, yazılı onayı alınmadan dinlenmeden durdurulduğuna inanıyorum. Her yerde yönetici ve çalışan arasında sorun olabilir ama bu olayda yazılı veya sözlü savunması istenmeksizin ve yönetim kurulu toplanıp karar vermeksizin şahıs durduruldu. Birçok iş yerinde anlaşmazlık olabilir, çalışanlara yazılı veya sözlü savunma hakkı verilmeliydi, sorun irdelenmeli ve çözüm bulmaya gidilmeliydi. Çözüm çalışanı işten durdurmaya gitmemeliydi. Yönetim Kurulu’nda da gündeme getirilmeden durduruldu, bu bana göre gerek iş yasalarına gerekse etiğe uygun olmadığı inancındayım. Yöneticisiyle neden anlaşamadı, sorun neydi yazılı olarak savunma istenmeliydi…” 

yeniduzen-satin-aliniz-608.jpg

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur
Etiketler :