1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kırsal Kesim Arsaları…
Kırsal Kesim Arsaları…

Kırsal Kesim Arsaları…

İçişleri Bakanlığı 2014 yılında Kırsal Kesim ve Şehit Çocukları Arsaları’nın eksik alt yapılarını tamamlamak için birçok ihale yaptı…

A+A-

YENİDÜZEN

İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme Birimi, 2014 mali yılı içerisinde bütçesinde ayrılan ödenek ile Kırsal kesim arsaları ve Şehit Çocukları arsalarının eksik altyapılarını tamamlamak için çeşitli ihaleler yaptı.

Kırsal Kesim Arsaları…

İçişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Balıkesir, Haspolat ve Düzova kırsal kesim arsalarının stabilize yol alt temel işleri ihale edilerek tamamlandı.

Yeni Erenköy, Türkmenköy, Geçitkale ve Gaziköy kırsal kesim arsa parselasyonlarının stabilize yol alt temel işleri yapımı için ise ihale süreci tamamlanarak mukavele aşamasına gelindi.

Güzelyurt bölgesinde Serhatköy, Şahinler, Gayretköy, Bostancı, Kalkanlı 2.etap ve Taşpınar kırsal kesim arsa parselasyonlarının stabilize yol alttemel çalışmaları için de ihale sürecini başlattı. Mevlevi kırsal kesim arsaları İçme suyu şebekesi ihale edilerek tamamlandı.

Güvercinlik, Boğzatepe ve Kalkanlı kırsal eksim arsaları için gerekli 3 adet elektrik trafo odası için gerekli iahle süreci tamamlanarak odaların yapımına başlandı.

Eksik elektrik şebekeleri de tamamlandı…
Yaklaşık 350 arsayı kapsayan çeşitli parselasyonların elektrik şebekelerinin yapımı için gereken ödemeler Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na yapılarak eksik elektrik şebekeleri tamamlandı. Yine yaklaşık 200 arsayı kapsana elektrik şebekelerinin yapımı için ise gerekli etüd ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Birçok köyde müracaat alındı…
Aygün, Yeni Erenköy, Büyükkonuk, Geçitkale, Yıldırım, Mutluyaka, Türkmenköy, Serdarlı, Paşaköy, Ötüken, Gaziköy, Dikmen, Dağyolu köylerinde kırsal kesim arsa dağıtımı için müracaatlar alındığı belirtilirken, alınan müracaatlar değerlendirilmesi tamamlanarak belirlenen haksahiplerine dağıtımı yapılması hazırlıklarına başlandığı da kaydedildi.

Şehit Çocukları Arsaları…
İçişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, yıllardır eksik altyapıları tamamlanamayan Gazimağusa Ayluka şehit çocukları arsaları asfalt işleri ihalesi ( 503 arsa ) tamamlandı, asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Bakanlık,  Aralık ayı sonunda bu bölgedeki tüm altyapı işleri tamamlanmış olacağını da bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme Birimi, Çatalköy şehit çocukları arsalarının telefon şebekesi için santraliyle parselasyon arasındaki eksik hattın da ihale edilerek yapımının tamamlandığını kaydetti.

Güzelyurt bölgesi şehit çocukları için Lefkoşa Kermiya bölgesinde stabilize yol alt temel işleri tamamlanmış arsaların da, geriye kalan eksik altyapı işleri  için gerekli proje hazırlıklarına devam edildiğini bildiren ilgili birim, 2015 mali yılı içerisinde bütçe imkanları çerçevesinde eksik altyapıların yapımının da süreceğini belirtti.

Bu haber toplam 3549 defa okunmuştur