1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kargoyla binlerce ABD Doları getirttiler
Kargoyla binlerce ABD Doları getirttiler

Kargoyla binlerce ABD Doları getirttiler

A. A’nın ismine gelen kargo paketi içerisinde, gümrüğe sadece kitap olduğu beyan etmesine rağmen koli içerisinde ayrıca toplam altı bin ABD Dolar’ı para çıktı.

A+A-

Lefkoşada yaşayan Nijerya uyruklu A. A’nın ismine gelen kargo paketi içerisinde, gümrüğe sadece kitap olduğu beyan etmesine rağmen koli içerisinde ayrıca toplam altı bin ABD Dolar’ı para çıktı.  Yine kargo ile İ. A’ın adına gelen gümrüğe sadece kitap beyan edilmesine rağmen koli içerisinde toplam 9 bin 700 ABD Dolar’ı çıkması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar, dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kitap var dediler, 15 bin 700 Dolar çıktı 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mali Suçları Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Davulcu, olayla ilgili bulguları aktardı. Davulcu, 31 Temmuz da ve 6 ağustos tarihlerinde iki kardeşe gelen kolilerde yapılan arama sonucunda konu koliler içerisinde sadece kitap olduğu beyan edilmesine rağmen toplanda 15 bin 700 Dolar bulunduğunu belirtti.

Ercan’dan çıkarken, 33 bin Euro çantasından çıktı

Mesele ile ilgili olarak başlattıkları soruşturma kapsamında konu edilen paketlerden birinin adına geldiği tespit edilen zanlı A. A’ın Ercan’dan çıkış yapmak isterken tespit edildiğini ve bavulu içerisinde yapılan aramada ise bu kez tasaruffunda 33 bin euro nakit para tespit edildiğini belirten polis memuru Davulcu, zanlıların “Gümrük ve istihsal yasasına  ve para kambiyo yasasına aykırı hareket” suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Teminat talep edildi

Polis memuru Mehmet Davulcu, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduklarını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Teminatla serbest kaldılar

Yargıç Hale Ahmet Raşit,  zanlıların davalarında hazır buluna bilmeleri için yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine ve her birinin 4 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile davaları görüşülünceye değin serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur