1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KABORE ALACAKLARINI İSTEYECEK
KABORE ALACAKLARINI İSTEYECEK

KABORE ALACAKLARINI İSTEYECEK

Mağusa Türk Gücü’nün transferi konusunda anlaşmaya vardığı İbrahim Kabore, Serdarlı’dan alacaklarını talep edecek. Futbolcunun alacaklarını tahsil edememesi durumunda serbest kalma ihtimali bulunuyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yeni sezon için kadrosunu oluşturma çalışmalarına erken başlayan Mağusa Türk Gücü (MTG), bir süre önce transferi için anlaşma sağladığı yabancı futbolcu İbrahim Kabore için girişimlerini sürdürüyor. Kulüp başkanı Şükrü Şemmedi futbolcunun kulübü Serdarlı’dan alacaklarını tahsil edebilmesi yönünde dün Kabore ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) giderek bilgi aldı.

Alacaklarını isteyecek

Transferin 1 Temmuz’da başlayacak olması ve Kabore’nin sözleşmesinin Temmuz ayı ortasında bitecek olması sonrası futbolcu kulübünden alacaklarına karşılık dün MTG yetkilileri ile KTFF’ye giderek bilgi aldı. Kabore alacaklarını Serdarlı’ya tebligatta bulunarak talep edecek. Profesyonel Yabancı Uyruklu Futbolcu Tescil ve Transfer Talimatı çerçevesinde KTFF’ye başvuruda bulunacak olan Kabore, alacaklarını 15 gün içerisinde tahsil etmemesi halinde serbest kalacak. Halen Serdarlı futbolcusu olan Kabore için MTG Başkanı Şükrü Şemmedi futbolcunun kulübü ile her halukarda anlaşma sağladıklarını ifade etti.

Şemmedi: “Yenicami izin verirse Erbay ile görüşürüz”

YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan MTG kulüp başkanı Şükrü Şemmedi Ali Oraloğlu ile yeni sezonda devam edeceklerini söyledi. Kabore’den sonra Yenicami’den Erbay’ı kadrolarına katmak istediklerini dile getiren Şemmedi, bunun için henüz bir görüşme olmadığını, Yenicami’nin onay vermesi halinde futbolcu ile görüşebileceklerini, aksi takdirde bir görüşmelerinin olamayacağını belirtti.

“Diğer isimler spekülasyon”
Başka bir futbolcuyla ilgilenemdiklerini belirten Şemmedi, “Teknik direktörümüz Ali Oraloğlu ile devam ediyoruz. Takımımızı sezona o hazırlayacak. Bu futbolcular dışında herhangi bir isimle görüşmüyoruz. İyi bir kadromuz vardır. Basında transfer edeceğimiz yönünde çıkan isimlerin hepsi spekülasyondur. Biz Kabore ile anlaştık, Erbay ile ilgileniyoruz. Yenicami’den izin alınca görüşeceğiz” açıklamasını yaptı.

David Sahr düşünülmüyor
Yeni sezon için kadrolarında düşündükleri yabancı futbolcular ile ilgili olarak da bilgi veren Şemmedi, geçtiğimiz sezon kadrolarında bulundurdukları Lewis Mike ile devam etmek istediklerini, ayrıca diğer yabancı hakkını Kabore’den yana kullanmak istediklerini söyledi. Şemmedi, geçtiğimiz yıl forma giyen David Sahr ile yabancı kontenjanından dolayı devam edecemeyeceklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur