1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'İSTİHDAMLAR BÜTÇE DENGESİNİ BOZDU!'
İSTİHDAMLAR BÜTÇE DENGESİNİ BOZDU!

'İSTİHDAMLAR BÜTÇE DENGESİNİ BOZDU!'

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça bu sabah CTP-BG'yi ziyaret ederek Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu ve Genel Sekreter Asım Akansoy ile görüştü

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça bu sabah CTP-BG'yi ziyaret ederek Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu ve Genel Sekreter Asım Akansoy ile görüştü. Ziyarette, Güney’de yapılan seçimler ve önümüzdeki görüşme sürecindeki muhtemel gelişmeler değerlendirildi. Yetkililer içerideki ekonomik konularla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, UBP Kurultayı öncesinde istihdam yapılmasını, taraflardan birine avantaj sağlama yanında bütçe dengelerini bozan bir davranış olarak değerlendirdiğini Büyükelçi Akça’ya iletti. 

AKÇA: GEÇ KALMIŞ ZİYARET

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça çok uzun zamandan beridir bu ziyareti gerçekleştirmeye çalıştığını ancak yaşanan ertelemelerden dolayı ziyareti bugün gerçekleştirebildiğini ve geç kalmış bir ziyaret olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaret ile daha yakın bir işbirliği oluşturmayı arzu ettiklerini dile getiren Akça, bu ziyaret vesilesi ile CTP-BG yetkililerinin de kendilerini ziyaret etmeleri ve her konuda diyalog içerisinde olmaları temennisinde bulundu. CTP-BG'nin ülkede yaşanan sorunlarla ilgili olarak çalışmalar yürüttüğünü ve yeni çözüm önerilerinin olduğu bilgisine sahip olduklarını belirten Akça, parti yetkililerine başarılar diledi.

YORGANCIOĞLU:  İLİŞKİLER KARŞILIKLI SAYGI VE GÜVENİ ARTIRICI NİTELİKTE OLMALI

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada büyükelçiyi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülkenin arasında çok yakın bağlar olduğunu ifade etti. Bu nedenle her konuda oluşturulacak diyalog ile tartışarak fikir üretilmesinin önemine dikkat çeken Yorgancıoğlu, önümüzdeki günlerde yeniden gündeme gelecek olan Kıbrıs konusunda daha sıkı bir işbirliği ihtiyacı ortaya çıkacağını ifade etti.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs konusunun çözümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları takip ettiklerini söyleyen Yorgancıoğlu, açıklamaları sorunun çözümüne yönelik olarak önemsediklerini belirtti. CTP-BG'nin kurulduğu günden itibaren Kıbrıs sorunun çözümü konusunda yoğun bir çaba ortaya koyduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, bu yüzden yakın bir işbirliğinin gerekliliğine olan inancını ortaya koydu.

KKTC ekonomisine yapılan mali yardımların daha etkili ve doğru şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bunun için de daha akılcı politikalar yürütülmesi için geliştirilecek diyalogun önemli olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ilişkinin her iki ülke halkının da yararına olması gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, kurulan ilişkilerin karşılıklı saygıyı ve güveni artırıcı nitelikte olması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur