1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İsmet Kotak futbol ile anılıyor
İsmet Kotak futbol ile anılıyor

İsmet Kotak futbol ile anılıyor

İsmet Kotak bu yıl ilk kez futbol ile anılıyor.

A+A-

Necmi Belge

Bundan üç yıl önce, 11 Eylül 2011 tarihinde yaşama gözlerini yuman gazeteci-yazar, eski milletvekili ve bakan merhum İsmet Kotak bu yıl ilk kez futbol ile anılıyor.
Aynı zamanda, bir spor adamı olan Mağusa Türk Gücü’nde futbol oynayan, atletizm dahil güreş sporu da yapan merhum Kotak anısına, 12-13 Eylül tarihleri arasında U14 katagorisinde düzenlenen dörtlü turnuva düzenlenecek.
Bu amaçla dün, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu, merhum İsmet Kotak’ın oğulları Serhat Kotak, Tonguç Kotak, geçtiğimiz sezon U15 liginde ilk dört takım arasında yer alan ve yarı finale kalan dört takım Doğan Türk Birliği, K.Kaymaklı, Yenicami ile Dumlupınar temsilcileri katıldı.

Serhat Kotak “Babam gençlere çok önem verirdi”
Toplantıda, ilk konuşmayı merhum İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak yaptı. Babası, İsmet Kotak’ın gençlere çok önem verdiğini belirtti. İsmet Kotak’ın torunu olan kendi oğlunun futbola başlaması ile zaten eski bir sporcu olan babası İsmet Kotak’ın torununu takip etmeye başlamasıyla, yeniden sporla ilgilenmeye başladığını anımsattı.
Hatta, yazılarında büyük yaştaki futbolculara gösterilen ilginin genç futbolculara gösterilmediği konusunda eleştirilerde yaptığını ifade eden Serhat Kotak, babalarını zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bu noktadan hareketle, 2014-2015 futbol sezonu başlamadan, babalarını böyle anlamlı bir turnuva ile anmak istediklerini dile getirdi.
Futbol Federasyonu’nun katkılarıyla geçtiğimiz sezon U15 liginde yer alan ve yarı finale kalan ilk dört takımı bu turnuvaya davet ettiklerini diğer takımlar arasında ayrımcılık yapmadıklarını belirtti. Kotak, maçların, 12-13 Eylül tarihleri arasında Yusuf Kaptan Sahası’nda yapılacağını sözlerine ekledi.

Özdevrim: “Futbolcuların maç yeteneği artacak”
Kotak’ın ardından söz alan, turnuvada yer alan takımlardan Doğan Türk Birliği temsilcisi Şener Özdevrim, Kotak ailesine böyle bir girişim yaptıkları için teşekkür ettiğini söyledi.
Altyapıya önem veren bir kulüp olarak, oluşturdukları takımın sadece antrenman yaptığını ve maç yapma olanağının yeterli olmadığını belirten Özdevrim, bu tür turnuvalarla futbolcularının maç yeteneğinin artacağını  sözlerine ekledi.

Murat “Turnuva altyapıların gelişmesi açısından önemli”
K.Kaymaklı temsilcisi Cemil Murat, bu turnuvayı düzenleyen Kotak ailesine teşekkür ederken, böylesine turnuvaların altyapıların gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Bu noktada, spor kamuoyunun böylesine bir turnuvayı izlemeye davet ettiğini dile getiren Cemil, böylece geleceğin yıldızlarına önem verilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Bayraktar: “Bizim için büyük bir şans”
Yenicami temsilcisi Özgür Bayraktar, bu turnuvanın kendileri için büyük bir şans olduğunu çünkü, bir yılda sadece üç ay faaliyet gösterebildiklerini belirtti.
Böylesine turnuvalarda maç kabiliyetlerini geliştirme imkanı bulacaklarını ifade eden Bayraktar, bu olanağı yaratan Kotak ailesi ile Futbol Federasyonu’na teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Zaim: “Böyle girişimleri alkışlıyoruz”
Kulüplere bağlı spor akademilerde ders veren bir hoca olarak, böylesine girişimleri alkışladıklarını belirten Zaim, bu kararı alan Kotak ailesi ile Futbol Federasyonu’na teşekkür ettiklerini söyledi.
Son yıllarda, U15 liglerine olan ilginin artığının gözlemlendiğini ifade eden Zaim, yetiştirdikleri futbolcuların maç yapma olanağının çok az olmasının üzücü olduğunu ileri sürdü.
Bu vesile ile maç yapma olanağı bulacaklarını ifade eden Zaim, spor medyasının da gösterdiği ilgiye teşekkürlerini yinelerken, turnuvaya ilginin üst düzeyde olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Sertoğlu: “Göreve gelir gelmez altyapılara eğildik”
Son olarak söz alan Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu, göreve geldikleri günden beri altyapılara önem verdiklerini ve U15 ile U19 liglerini organize etmeye başladıklarını söyledi. Merhum Kotak’ın komşusu olduğunu ifade eden Sertoğlu, Kotak ailesinin bu girişiminin alkışlanacak bir girişim olduğunu, turnuvaya her türlü katkıyı koyacaklarını, bu turnuvayı düzenleyen Kotak ailesine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Kura çekimi ve maç progamları
Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. 30’ar dakikalık maçlar halinde oynanacak olan turnuvada, Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nun yaptığı kura çekiminde fikstür şu şekilde oluştu:

12 Eylül Cuma
17.30: K.Kaymaklı-Doğan Türk Birliği
19.30: Dumlupınar-Yenicami

13 Eylül Cumartesi
17.30: Üçüncülük maçı
19.30: Final

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur