1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Işık’ta fuar 27. yılında…
Işık’ta fuar 27. yılında…

Işık’ta fuar 27. yılında…

“Değişim” temalı Işık Kitap Fuarı başladı

A+A-

Işık Kitabevi’nin bu yıl 27’ncisini düzenlediği Kitap Fuarı, “değişim” ana temasıyla dün akşam Lefkoşa’da Gençlik Merkezi’nin faaliyet gösterdiği Kızılbaş Kilisesi’nde başladı.

5 Eylül’e dek sürecek ve onur konuğunun Kıbrıs Cumhuriyeti eski başkanlarından Yorgos Vasiliou’nun olduğu fuarda, dün akşamki açılış sırasında Koop Süt’e “Onur Ödülü”  verildi.

Açılışa 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sanatçılar, yazarlar ve kitap severler katıldı.
Merlen: “’Hangi Değişim’i tartışmak istiyoruz”

Kitap Fuarı’nın açılışında konuşan Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen, güncel ve toplumsal sorunlarla bağlantılı olarak “değişim” konu başlığını seçtiklerini ama “hangi değişim” konusunu fuar boyunca çeşitli boyutlarda tartışmak istediklerini söyledi.

Merlen, özelleştirilmekle karşı karşıya kalan Koop Süt’ün kooperatiflerin ve çalışanlarının gayretiyle yaşatılması nedeniyle onur ödülünü Koop-Süt’e verme kararı aldıklarını ifade etti.

Harmancı: “Değişim, solun çok iyi değerlendirmesi gereken bir olgu”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, kitap fuarının 27. yıla ulaşmasının önemini vurgulayarak “değişim” konu başlığının, solun da çok iyi değerlendirmesi gereken bir olgu olduğunu belirtti.

Harmancı, yeni siyasetin nasıl kurgulanması gerektiği konusunda  fikirler üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Ortada birçok kötü örnek varken Koop-Süt’ün başarısının, kurumların nasıl ayakta kalabileceğini göstermesi açısından çok büyük önem taşıdığını vurgulayan LTB Başkanı Harmancı, kitap fuarını düzenleyenleri kutladı.

Talat: “KOOP-SÜT’e verilen ödül çok anlamlı”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise 27. yıla ulaşan fuarı düzenleyen Işık Kitabevi’ni kutlayarak, fuarın Kıbrıs Türk kültür ve sanatına önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Talat, istikrarlı çabaları ve yayınlarıyla bugünlere ulaşan Işık Kitabevi’nin bu yıl Koop-Süt’e verdiği ödülün de çok anlamlı olduğunu vurgulayarak Koop-Süt’ün zor birşeyi başardığını ifade etti. Talat, Koop-Süt’ün üretken varlığıyla toplumun bir değeri olduğunu, çok ciddi girişimlerle bu değerin rayına oturtulduğunu ve topluma  yeniden umut aşılayan bir noktaya gelindiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Koop Süt Müdürü Salih Yücesoylu’ya ve Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz’e Talat ve Harmancı tarafından onur ödülleri takdim edildi.

Açılışta Ataman Kınış ve Destine Talu tarafından dinleti de sunuldu.

Bu akşam panel: “Medyada Değişim/Yazılı Basın Nereye Gidiyor?”

Kitap fuarında bu akşam Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından “Medyada Değişim/Yazılı Basın Nereye Gidiyor?” konulu panel düzenlenecek. Saat 20.30’da başlayacak panelin konuşmacıları  Süleyman Ergüçlü (Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Cenk Mutluyakalı (Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Nilüfer Hamid Türksoy (DAÜ İşletme Fakültesi Siyaset Bilimleri Okutmanı); moderatörü ise Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder (YDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)  olacak.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur