1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İŞ KAZASI YARGIDA
İŞ KAZASI YARGIDA

İŞ KAZASI YARGIDA

Geçitkale’de 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 24 yaşındaki Arif Ummak’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazası ile ilgili olarak “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasına devam edildi...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Geçitkale’de 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 24 yaşındaki Arif Ummak’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazası ile ilgili olarak “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasına  Mağusa Hukuk Mahkemesi’nde dün de devam edildi. Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı adına hazırda bulunan Savcı Serhan Bundak dünkü oturumda 2 polis memurunu tanık olarak dinletti. “Adli ölüm tahkikatı” duruşmasına devam edilmek üzere dava 17 Mart tarihine ertelendi. 17 Mart tarihinde devam edilecek duruşmada ise ölüm olayının en önemli tanığı olarak görülen Erkan Yılmaz’ın dinlenmesi bekleniyor.

Kaza krokisi mahkemeye emare olarak sunuldu...

İddia Makamının dünkü oturumda Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Polis Memuru Arif Hikmetoğlu’nu tanık olarak dinletti. Polis Memuru Hikmetoğlu, 3 Aralık 2015 tarihinde telefoniyen aldığı bilgide Geçitkale’de ölümlü trafik kazası olduğunu öğrendiğini ve Müfettiş Hüseyin Kuşaf ile olay yerine gittiğini söyledi. Olay yerine gittiğinde JD 845 plakalı tır aracın yarısının kaldırım üzerinde durduğunu ifade eden Hikmetoğlu, gerekli ölçüleri aldığını ve kaza krokisini hazırladığını belirterek konu krokiyi mahkemeye emare olarak sundu.

Bayram: “Araç 30 cm ileri atıldı...”

İddia Makamı tarafından dünkü oturumda tanıklık yapan Araç Muayene Müfettişi Abidin Bayram, 3 Aralık 2015 tarihinde Geçitkale Polis Karakolunda görevli Polis Çavuşu Hüdaverdi Yıldıran’ın kendisinden JD 845 plakalı aracın muayenesini yapmasını istediğini söyledi. Ayni gün Geçitkale’de olay yerine gittiğini söyleyen Bayram, bir tatbikat yaptığını belirtti. Bayram, yapılan tatbikatta, kazadan sonra kaza mahaline gelen ilk şahıs ve konu aracı kazadan sonra ilk hareket ettiren şahıs olan Erkan Yılmaz’dan JD 845 plakalı tır aracı, el freni çekili, vites içindeyken çalıştırmasını istediğini ve çalıştırdığı zaman aracın yerinden hareket etmediğini gördüğünü belirtti. Bayram, bunun üzerine konu aracın el freni çekilmemiş sadece vites içerisinde bırakılmış haliyle çalıştırma tatbikatı da yaptığını belirterek, aracın kontak çevrildiği zaman 30 cm ileri atıldığını tespit ettiğini açıkladı. Bayram, kaza sonrasında aracı ilk hareket ettiren Erkan Yılmaz’dan yaptığı tahkikatta, Yılmaz’ın panik içerisinde olduğundan dolayı aracın el freninin çekili olup olmadığına ve içerisinde vitesin takılı olup olmadığına dair herhangi bir şeyi hatırlamadığını beyan ettiğini söyledi.

“Ani bir atılma olur...”

Ummak ailesi adına duruşmada hazırda bulunan Avukat Öncel Polili, Araç Muayene Müfettişi Abidin Bayramı istintak etti. Polili, bir aracın 30 cm ileri gittiğinde hızlı mı yoksa yavaş mı gittiğini sorması üzerine, tanık Bayram araçta ani bir atılma olduğunu söyledi.

Duruşma 17 Mart tarihine tehir edildi...

Mağusa Hukuk Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasına devam edilmek üzere davayı 17 Mart tarihine tehir etti. 17 Mart tarihindeki oturumda ise davanın en önemli tanıklarından Erkan Yılmaz’ın dinlenmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler