1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hurdayı ‘son model’ diye satışa sunuyorlardı!
Hurdayı ‘son model’ diye satışa sunuyorlardı!

Hurdayı ‘son model’ diye satışa sunuyorlardı!

Polis, 8 Haziran günü olayla ilgili 2 kişi tespit ederken, şasi numaraları değiştirilen ve boyası değiştirilerek hazır hale getirilmeye çalışılan araçlar da ele geçirdi. Lefkoşa Hamitköy bölgesinde patlak veren meseleyle ilgili olarak önceki gün adlarını

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeye çalıntı araç geçirerek, şasi numaralarını değiştirdikten sonra satışa sundukları iddia edilen ‘çete’ çökertildi, tutuklu sayısı 4’e çıktı…

 

Didem MENTEŞ

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeye çalıntı araç geçirerek şasi numaraları değiştirdikten sonra satışa sundukları iddia edilen ‘araç çetesi’ çökertildi. 4 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Polis, 8 Haziran günü olayla ilgili 2 kişi tespit ederken, şasi numaraları değiştirilen ve boyası değiştirilerek hazır hale getirilmeye çalışılan araçlar da ele geçirdi. İki gün boyunca geniş çaplı soruşturma yürüten polis, Güney Kıbrıs’tan başlayarak Lefkoşa Hamitköy bölgesinde patlak veren meseleyle ilgili olarak önceki gün adlarının baş harfleri İ.B. ve M.A.A. olan şahısların ardından dün de Y.K. ve S.K. isimli zanlıları tutuklayarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve zanlıların savunma avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak soruşturmayı yürüten Lefkoşa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mahir Türe’yi mahkemeye tanık olarak dinletti.

Kazada hurdaya çıkan araç yeni gösterildi
Mahir Türe, 8 Haziran günü Hamitköy’de meydana gelen ‘gümrüksüz mal tasarrufu’ suçuyla ilgili olarak zanlıların tutuklandığını söyledi. Türe, zanlı Y.K.’nın kullanımında LA 574 plakalı aracın 16 Haziran 2014 tarihinde kaza yaparak pert çıkan bir araç olduğu ve aracın aynısının Güney Kıbrıs’ta çalınarak henüz tespit edilemeyen bir yerden KKTC’ye getirildiğini söyledi. Konu aracın şasi numarasının değiştirilip kullanıldığına dair bilgi alındığını aktaran Mahir Türe, bunun üzerine zanlı 1 Y.K.’nın Sanayi Bölgesi’ndeki iş yerinin ziyaret edilerek kendisinden bilgi alındığını ve suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Türe, konu aracın zanlının Hamitköy’deki evinin bahçesinde park edilmiş vaziyette bulunduğunu zapt edildiğini söyledi.

Cuma namazında tanışıp anlaştılar!
Türe, zanlı Y.K.’dan aynı gün ifade alındığını ve ifadesinde konu aracın Güney’den çalınarak KKTC’ye getirilmiş olan plakası ve şasi numarası meçhul  aracı yaklaşık 3-4 ay önce Lefkoşa’da Cuma namazında tanışmış olduğu ve şuan aynı meseleyle ilgili tutuklu bulunan Mısır uyruklu M.A.M’den 7 bin TL’ye satın aldığını öğrendiğini belirtti.

Türe, akabinde bu alışverişten daha önce satın alınmış olan KKTC’de kayıtlı ve 15 Haziran 2014 tarihinde kaza yaparak perte çıkmış olan LA 574 plakalı aracın şasi numarasını çalınan aracın şasi numarası ile değiştirmesi için zanlı 2 S.K. ile anlaşıp zanlı 1’in bu suçu işlediğini itiraf ettiğini aktardı.

Uzmanlar onayladı
Olayla ilgili olarak aynı gün S.K.’nın da Lefkoşa’da tespit edilerek şubeye celp edildiğini anlatan Mahir Türe, zanlı Y.K.’nın verdiği izahatta olayın zanlı 1’in anlattığı gibi olduğunu doğrulayarak suçunu itiraf ettiğini beyan etti.

Her iki zanlının da mahkeme gereğince tutuklandığını söyleyen Türe, dün konu aracın Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ndeki is inceleme uzmanları tarafından yapılan incelemede konu aracın şasi numarasının sonradan takılmış olduğunun teyit edildiğini belirtti.

Meseleyle ilgili soruşturmanın geniş çapta sürdüğünü dolayısıyla zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Yargıç Meltem Dündar da yapılan beyana itiraz olmaması üzerine her iki zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

2 kişi tutuklanmıştı
Hatırlanacağı üzere Mahir Türe önceki gün mahkemede verdiği şahadetinde, KKTC'de ikamet eden zanlı M.A.A'nın , uzun süredir tanıdığı olan ve Güney Kıbrıs’ta ikamet eden 1 kişi ile anlaşarak Güney'den araç sirkat etmesini istediği ve KKTC'ye getirerek 3000 - 4000 EURO karşılığında satması hususunda anlaştıklarını belirtmişti.  Polis, akabinde KKTC'de hurdaya çıkmış araçların plakası takılarak araçların şuan tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye getirmiş olduğu çalıntı aracı Hamitköy’de bir oto kaporta boyacıya sattığını, aracın konu dükkanda yapılan aramada bulunduğunu, bir aracın markasının öğrenilememiş olduğu, birinin 2006-2007 model kırmızı renk Toyota Auris marka, diğerinin ise siyah renk Mazda Demio olduğu öğrenilmesi üzerine ayni gün Gümrük ve Ruhsat Dairesi’nden görevli memurlar ile konu işyerinde arama yaptıklarını boyamaya hazır halde bir adet kırmızı renk Toyota Auris marka araç tespit edildiğini söylemişti.

Cuma günü yeniden mahkemeye çıkacaklar
Polis, aracın bulunduğu işyeri sahibinden izahat istendiğinde konu aracı kardeşi olan zanlı İ.A,  2 bin 500 TL karşılığında boyamak için aldığı öğrenilmesi üzerine zanlı İ.A konu araçla ilgili izahat istendiğinde aracı yaklaşık 4 ay kadar önce zanlı M.A.A’dan 7 bin TL karşılığında Lefkoşa'da satın aldığı ve şasi numarasını yaklaşık 25 gün kadar önce Ercantan LTD'den hurda şekilde satın aldığı ve evinin yan tarafında muhafaza ettiği JZ 108 plakalı beyaz renk Toyota Auris marka araca ait şasi numarası ile değiştirdiğini itiraf etmesi üzerine tutuklandığını aktarmıştı. Polis her iki zanlı için 3’er gün tutukluluk emri talep etmişti.

‘Gümrüksüz mal tasarrufu’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklanan 4 zanlı da 12 Haziran Cuma günü yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Bu haber toplam 2634 defa okunmuştur