1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Hisarköy renklendi
Hisarköy renklendi

Hisarköy renklendi

Dün başlayan 5. Hisarköy Orkide Festivali, bugün sona erecek

A+A-

Kıbrıs’a özgü yiyeceklerin yanı sıra el sanatı  ürünleri ve kitap satışı yapıldığı festivalde, renkli görüntüler yaşandı

Ayşe Güler-Levent Özdağ

5. Hisarköy Orkide Festivali dün başladı. Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen festival Hisarköy köy meydanında gerçekleşti.
Kıbrıs’a özgü yiyeceklerin yanı sıra el sanatı  ürünleri ve kitap satışı yapıldığı festivalde, renkli görüntüler yaşandı.
Etkinlik kapsamında orkide gezisi düzenlendi. Yürüyüşün bugün saat 11:00’de yeniden gerçekleştirileceği belirtildi.
Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Resim iş Öğretmenliği Bölümü’nün Orkideler Resim sergisi açıldı, halk dansları gösterileri yapıldı.

Konserler ilgi gördü
YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile SOS konserinin gerçekleştirildiği festivale turistlerde ilgi gösterdi.
Stant sahipleri, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğu belirtti. Festival bugün de devam edecek.


Stant sahipleri ne dedi?

Günay Akgücü: “30 senedir antik eşyaları biriktiriyorum. Biriktirdiklerimi ilk başlarda evde dekor olarak kullanmaya başlamıştım ama bazılarını satmaya başladım. Eski günleri tekrardan canlandırmak istiyoruz. Vatandaşlardan stadımıza ilgi var. Festival bugün de devam edecek, satışlarımızın daha da artmasını bekliyorum”

Cemaliye Büyükadam: “ Kültürümüzü yaşatmak için 7 yaşından beridir sele işliyorum. Kızıma ve torunuma da öğrettim, ne mutlu bana. Gençlerin de bu işe ilgisi var. Elimden geldiği kadar Kıbrıs kültürünü unutturmak için çalışıyorum”

Ayperi (Şifa Home): “3 yıldır sabun yapıyorum. Festivale bu yıl 3. kez katıldım. Köyleri ve bu tür etkinlikleri çok seviyorum. Sabunların hazırlanışı 20 veya 30 günü buluyor. İlgi var ama bugün daha da kalabalık olmasını bekliyorum”

İlkay Gümüşhan: “ Eşimin yaptığı macun çeşitleri, limonata ve tarhanaları satıyoruz. Festivale Lefke’den geliyoruz. 20 senedir bu işi yapıyoruz. Gençlerimizin bu işe ne yazık ki ilgisi yok. Biz yeni nesilin Kıbrıs kültürünü unutmasını istemiyoruz, bu yüzden çabalıyoruz. Emeğimizi alnımızın teriyle kazanıyoruz.”

Ayşe Yeşilceova: “Kıbrıs’a özgü börek çeşidi ve tatlıları yapıyorum. Bunun yanı sıra el yapımı pekmez ve çiçek suyu da üretiyorum. 3 veya 4 senedir festivallere katılıyorum. Festivale Karşıyaka’dan geldim. Boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum.”

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur