1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Hedef belediyelerden eşit ve engelsiz hizmet
Hedef belediyelerden eşit ve engelsiz hizmet

Hedef belediyelerden eşit ve engelsiz hizmet

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile Girne, Tatlısu, Değirmenlik, Lapta ve İskele belediyeleri, belediyelerde engelli birimi oluşturulması için iş birliği başlattı.

A+A-

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOOD) ile Girne, Tatlısu, Değirmenlik, Lapta ve İskele belediyeleri, belediyelerde engelli birimi oluşturulması için iş birliği başlattı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeyle ilgili olarak Dernek lokalinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya KTOOD Başkanı Günay Kibrit, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ katıldı.

“El Ele Yerelde” isimli çalışma, kamusal yerlere engelli erişiminde ve engelli hizmetlerinde iyi belediye olan İstanbul Büyükşehir, Avcılar ve Beylikdüzü belediyelerine ziyaret, farkındalığı arttırmak için broşür ve afiş basımı ve iyi uygulamaları konu alacak seminer düzenlenmesini içeriyor.

KİBRİT: EŞİT VE ENGELSİZ HİZMET

KTOOD Başkanı Günay Kibrit tarafından toplantıda okunan basın bildirisinde, belediyelerde engelliler  birimi oluşturulması hedefiyle ilk etapta Girne, Tatlısu, Değirmenlik, Lapta ve İskele ile çalışacaklarını söyledi.

“Engellilerimizin toplumla bütünleşmiş bir şekilde sağlanan hizmetlerden eşit ve engelsiz olarak yararlanmaları hedeflenmektedir” ifadeleri kullanılan bildiride, belediyelerin ihtiyaç duyacağı eğitim ve teknik bilgilerin Dernek tarafından sağlanacağını ifade edildi.

Çalışmada kamuya açık olarak inşa edilecek olan her türlü tesiste engelli standartlarının gözetilmesi ve engelli erişimine uygun olmayan kamuya açık alan ve binaların engelli erişimine uygun hale getirilmesi için belediyelerin inisiyatif almasının hedeflendiği kaydedildi.

ORÇAN: EKSİKLİKLERİ DAHA İYİ GÖREBİLECEĞİZ

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Belediyenin projelerini engelli erişimini de dikkate alarak hayata geçirdiklerini, Belediyenin erişim sorunu olmayan bir belediye olduğunu ancak  bu çalışma sayesinde engellilere yönelik eksiklikleri daha iyi görebileceklerini söyledi

SADIKOĞLU: ÖZEL EĞİTİM OKULU HAZIR

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu ise İskele Belediyesi olarak engelsiz bir belde yaratmak için adımlar attıklarını, özel gereksinim duyan bireylere hizmet götürdüklerini, İskele Halk Plajı’na rampa ve engelsiz parklar inşa ettiklerini, Ötüken’de yaptıkları özel eğitim okulunun açılışa hazır halde olduğunu kaydetti.

Beldede yeni kamusal binalara rampa koşulu getirdiklerini söyleyen Sadıkoğlu, çalışma ile fırsat eşitliği yaratacaklarına inandığını söyledi.

AKTUĞ: HEDEF FIRSAT EŞİTLİĞİ

Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ, engellilere yönelik beledi hizmetlerinin bilimsel çalışmalarla yapılmasının önemli olduğunu, hedeflerinin engellilere fırsat eşitliği yaratmak olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler