1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HAYVANCILAR EYLEMDE
HAYVANCILAR EYLEMDE

HAYVANCILAR EYLEMDE

Hükümet ile uzlaşıya varamayan birlik meclis önündeki eylemine devam edeceğini açıkladı.

A+A-

SAAT 16:45

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin meclis önündeki eylemi sürüyor. Hükümet ile uzlaşıya varamayan birlik, meclis önündeki eylemine devam edeceğini açıkladı. Lefkoşa içindeki trafik felç oldu.

SAAT 15:10

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği arasındaki görüşmede uzlaşıya varılamadı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, taleplerinin yerine getirilemeyeceğini gördüklerini belirtti ve bu durumda eylemlerinin de, eylem şiddetinin de artarak devam edeceğini açıkladı.

Daha sonra eylemcilerle polis arasında arbede yaşanmaya başlandı.

Meclis avlusunun kapısını kıran bir traktör meclis bahçesine girdi. Polis müdahale uyarısı yapıyor. Gerginlik sürüyor

 

SAAT 14:40

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyet Meclisi önünde araçlı eylem yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yetkilileriyle görüşüyor.

Eylemcilerden aralarında Başkan Mustafa Naimoğulları’nın da bulunduğu 10 kişilik yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edildi.

SAAT 13:26

Hayvan Üretici ve Yetiştiricileri Birliği meclis önünde eylem yapıyor. Araçlarla meclise girmeye çalışan eylemciler, meclis giriş kapısını kırdı. Eylem sırasında Meclis binasına basınç aletiyle süt püskürtüldü, yumurta atıldı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, Meclis önündeki eylemde yaptığı konuşmada bütünlüklü bir tarım politikası istediklerini vurguladı ve geceyi de, yarını da Meclis önünde eylemde geçireceklerini söyledi.

Eylemciler, 15 dakika içinde yetkili biri kendileriyle görüşmeye gelmezse Meclis’e gireceklerini belirterek kapıları zorlayınca polis de eylemin ileriye götürülmesi halinde güç kullanacağı uyarısında bulundu.

SAAT 12:00

Hayvan Üretici ve Yetiştiricileri Birliği'nin eylemi başladı, Lefkoşa trafiği felç oldu. Özellikle Tofas-Terminal bölgesi ile Gönyeli Çemberi-Ortaköy arasında trafik durma noktasında...

 

-----------

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, “Hükümet’in tarım politikası bulunmadığı” gerekçesiyle, Lefkoşa’da araçlı eylem yapıyor.

Hayvan Üretici ve Yetiştiricileri Cumhuriyet Meclisi önünde yapacakları eylem için Gönyeli Çemberi ile Hamitköy Çemberinde toplanmaya başladı.

Eylem gerekçesini “Hükümetin tarım politikası bulunmaması” olarak açıklayan Birlik, “bütçede tarıma ayrılan payda 5 milyon TL artış yapılmasının yeterli olmadığını ve ülkede üretilen süt ürünlerinin 5 katı süt ürünün ithal edilmesini engelleyecek herhangi bir tedbir alınmadığını” belirtti ve bunların Hükümetin tarım politikası bulunmadığını gösterdiğini savundu.

 

(tak/yenidüzen)

 

Bu haber toplam 2951 defa okunmuştur