1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Halka hizmete devam edeceğiz”
“Halka hizmete devam edeceğiz”

“Halka hizmete devam edeceğiz”

Kayalp ve ekibi Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti

A+A-

Gazimağusa Belediye Başkanı ve CTP-BG Gazimağusa Belediye Başkan adayı Oktay Kayalp ile belediye meclis üyesi adayları, Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

Alevi Kültür Derneği Gazimağusa Başkanı İsmail Karcı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Kayalp, ekibini tanıtarak belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Genel yerel seçimlerin yapılacağını, demokrasinin gereği olarak genç ve dinamik bir kadroyla göreve talip olduklarını ifade eden Kayalp, Gazimağusa’yı ekonomik olarak güçlendirecek, altyapıyı tamamlayacak ve denize açacak önemli projelerinin olduğunu, geçmişte yaptıklarının referansları olduğunu, halka hizmet çizgisine devam edeceğini söyledi.
Gazimağusa Belediyesi’nin kendi döneminin başlamasıyla herkese eşit davranan bir döneme geçtiğini, göreve geldiği 1994 yılında Maraş’ın hafta bir kez toplanan çöplerini haftada 2’ye çıkararak bu konudaki eşitsizliği bitirdiğini söyledi. Gazimağusa’nın mahalleleri arasında fark olmadığını, eşit olarak ve kimsenin rozetine bakmadan hizmet verdiğini belirten Kayalp,  dünya görüşlerinin insanları ayırmayı değil birleştirmeyi öngördüğünü söyledi.

“CTP Irkçılığa karşı karşıdır, Maraş’a yaptıklarımız ortada”
Kayalp, CTP-BG’nin her zaman ırkçılığa karşı bir parti olduğunu, ayrımcılıkla mücadele ettiklerini, geçmişte Türkiyeli Kıbrıslı ayrımını körükleyerek siyasi rant sağlayanların olduğunu, Maraş’a kendi döneminde yapılanların ortada olduğunu söyledi. Ülkede yaşayan herkesin bir bütün olduğunu da söyleyen Kayalp, aynı gemide bulunduğumuzun bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini de söyledi.
Kayalp, kanalizasyon döşenen bölgelerde testlerin ve asfaltlamaların devam ettiğini, Türkiye’den gelecek suyu sağlıklı bir şekilde taşıyacak su altyapısının kent genelinde yüzde 100 tamamlandığını söyledi. Güzelyurt’tan gelen su miktarının 4 bin metreküp, belediyenin deniz suyu arıtma tesisinden ise 6 bin metreküp su sağlandığını ifade eden Kayalp, deniz suyu artıma tesisinden çıkan suyun ayda 400 bin TL’lik maliyeti olduğunu, bu rakamı belediyenin sübvanseye ettiğini, faturalara yansıtmadıklarını kaydetti. Güzelyurt’tan gelen suyla arıtmanın suyu karıştırılarak Tuzla’dan Derinya’ya kadar verilen suyun aynı kalitede olduğunu ve kesintisiz olarak her gün kentin her bölgesine su verdiklerini belirtti.

Aleviler daha fazla diyalog talep etti
Alevi Kültür Derneği Gazimağusa Başkanı İsmail Karcı, Cemevi’nin temelinin atılmasının CTP-BG döneminde olduğunu, aynı ilginin devam etmesini beklediklerini, eşit yurttaşlık hakkı talep ettiklerini ifade ederek, kendilerine en yakın gördükleri partinin CTP-BG olduğunu, bu nedenle aradaki diyaloğun daha fazla geliştirilmesi gerektiğini söyledi. YD

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur