1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Yeteneği; Serdar Ersoy
Haftanın Genç Yeteneği; Serdar Ersoy

Haftanın Genç Yeteneği; Serdar Ersoy

Haftanın Genç Yeteneği; Serdar Ersoy

A+A-


Ersin Kaşif

Bu hafta Kontrabas çalan bir gencimizi konuk ediyoruz. Genç müzisyenimiz bizlere kendini şöyle tanıtıyor; “Merhaba, ben Serdar Ersoy. 18 yaşındayım ve ortaokuldan itibaren Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitimimi sürdürüyorum. Okulun Kontrabas sınfındayım. Aynı zamanda piyano derslerine de giriyorum. Birçok müzik teorisi dersi de görüyoruz. İlk müzik derslerine özel ders alarak başladım. Girneli olduğum için Kıbrıs Sanat’ı tercih ettim. Orda keman dersleri alıyordum. Özelde müzik her zaman ilgi duyduğum ve eğitimini almak istediğim bir daldı benim için. Kıbrıs Sanat’ta olduğum dönemlerde Malta adasında konserler veren grupta yer almıştım. Kendimi müzik konusunda geliştirmek ve müziği meslek edinmek adına Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi’ni tercih ederek sınavlarına katıldım ve kazandım. Amacım ise lisenin ardından müzik eğitimime Üniversite’de devam edebilmektir. Müziği çok seviyorum ve bir yaşam tarzı haline getirdim. İleride çok başarılı bir müzisyen olma yolunda da çok çalışıyorum.”

---------------------------------------------

“LINKIN PARK” Büyük Sürprizle Geri Döndü!
 

Amerika’nın dünya çapında büyük ün kazanmış rock grubu Linkin Park, yeni albümünü müjdeleyerek büyük bir promosyon çalışmasına imza atıyor. Herhangi bir Shazam kullanıcısı herhangi bir Linkin Park şarkısını etiketleme ve dinleme yapmak istediğinde Linkin Parkın yeni şarkısı Guilty All The Same (feat. Rakim) ile karşılaşacak. 2014 yılı içerisinde yayımlayacakları albümlerinin habercisi olan tanıtım pazar gününe kadar devam edecek.
Gerçekleştirdikleri basın toplantısında yaz sonuna doğru 30 Second to Mars ile Carnivores Tour kapsamında turne gerçekleştireceklerini de bildiren grubun turne tanıtımını mutlaka izleyin. (kaynak EMI Music)
http://www.youtube.com/watch?v=fEv3klEjKmg
https://itunes.apple.com/tr/album/guilty-all-same-feat.-rakim/id835625229?uo=4

-----------------------------------------------

ISAAC DELUSION’DAN İLK VİDEO!: CHILDREN OF THE NIGHT

Isaac Delusion Paristen yükselen bir dörtlü... 70’leri seviyor ve kolaylıkla tanınan tarzda müzik yapıyorlar. Loicin zengin ve gösterişli vokalinin de bunda payı büyük.…
Mayıs ayında çıkacak albümlerinin müjdecisi olan ilk single Children Of The Night, hipnotize edici synthler ve azalarak giden beatlerle şarkıyı kuvvetli nakarata doğru itiyor.
Kısa film tadındaki videoyu büyürken kalp kırıklığına uğrayan iki çocuk karakter canlandırıyor: Sürreel serüven kapsamında terkedilmiş bir kütüphanede, tüyler ürpertici pandomim ve bir kano ve kötü bir ziyafet sofrası biraz Ken Russell’dan Gotik, biraz Nosferatu ve biraz da Eyes Wide Shut... İzleyin! (Kaynak EMI Music)
www.youtube.com/v/MHLPBmfCbls  https://itunes.apple.com/tr/album/children-of-the-night-single/id818681531?uo=4

 

--------------------------------------

BRAD MEHLDAU ve MARK GUILIANA 21. İSTANBUL CAZ FESTİVALİNE KONUK OLUYOR!

1960’ lardan bu yana gelmiş geçmiş en yaratıcı caz piyanisti lakaplı Brad Mehldau ile Phronesis, Dhafer Youssef, Gretchen Parlato gibi isimlerle çalışan davulcu Mark Guiliana, 2011 yılında başlattıkları Mehliana projeleri ile festivalin konukları arasında. 8 Temmuzda Haliç Kongre Merkezinde sahne alacak ikili, 2014 Şubat ayında çıkan ve müzikseverleri oldukça heyecanlandıran son albümleri Taming the Dragonın turnesi kapsamında, caz ve elektronik müziği yenilikçi bir şekilde harmanladıkları bestelerini İstanbullu izleyicilere sunacak. (Kaynak EMI Music)  https://itunes.apple.com/tr/album/mehliana-taming-the-dragon/id781130609?uo=4


 

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 150. Sayısı

Adres Kıbrıs 150. Sayısı