1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güneyde “Silahlı Adalet Grubu” tehdit etti...
Güneyde “Silahlı Adalet Grubu” tehdit etti...

Güneyde “Silahlı Adalet Grubu” tehdit etti...

İpotekli malların açık artırma usulü satışıyla ilgili yasa nedeniyle siyasi parti liderlerine “son uyarı” başlıklı tehdit mektupları gönderdiler

A+A-

“Terörist veya katil değiliz ama gerekirse oluruz”

Kendisini “Silahlı Adalet Grubu” olarak niteleyen bir grubun, Kıbrıs Rum siyasi parti başkanlarını ve milletvekillerini, ipotekli malların satışıyla ilgili yasanın meclisten geçmesi halinde öldüreceğini açıkladı.

Simerini “Açık Artırma Usulü Satış İçin Kan İle Tehdit Ediyorlar... Kendilerine ‘Silahlı Adalet Grubu’ Diyorlar” başlıklı manşet haberinde son günlerde Rum siyasi parti başkanlarının, ipotekli malların açık artırma usulü satışı konusunda “Son Uyarı” başlığını taşıyan ve bugüne kadar bilinmeyen “Silahlı Adalet Grubu”nun imzasını taşıyan tehdit mektupları aldığını yazdı.

Gazete siyasi partileri ve milletvekillerini, ilgili yasanın meclisten geçmesi halinde kan dökmekle tehdit eden grubun “açık artırmada satılacak her konutun bedelini bir milletvekili veya bir bankacı ödeyecek” tehdidini öne çıkardı.

“Açık Artırmalar Konusunda Şiddet Faaliyetiyle Tehdit Ediyorlar” başlıyla iç sayfasında detaylandırdığı haberinde, tamamı büyük harflerle yazılmış mektubun bir de kopyasına yer veren gazete, mektubun içeriğini de şöyle aktardı:
“Özellikle ‘birinci konutlarla’ (ailenin halen içerisinde yaşamakta olduğu konut) ilgili açık artırma usulü satış yasasının meclisten geçmesi halinde siyasi parti başkanları ve milletvekilleri, bedel ödemeye hazır olmalıdır.

Biz terörist veya katil değiliz ancak mallarımızı ve çocuklarımızın geleceğini sonuna kadar savunmak için gerekirse terörist de katil de olmaya hazırız. Onca emekle inşa ettiğimiz evlerimiz bizim için kutsaldır, dokunulmazdır. Sizin hatalarınızı ve bankaların yediklerini asla biz ödemeyeceğiz. Partinizden herhangi bir milletvekili yasa lehinde oy verir veya oylamaya katılmazsa bunun bedelini de öder, çünkü oylamaya katılmamak kabul etmek anlamına gelir.

Açık artırmada satılacak her konutun bedelini bir milletvekili veya bankacı ödeyecek. Bizim acelemiz yok. Bu söylediğimiz, ne kadar zaman geçerse geçsin, gerçek olacak. Bu konuda halen Tanrı’ya yemin ettik.

Her milletvekili, siyasi veya bankacıya, nereye giderse gitsin, günde 24 saat bir ordu eşlik etmeli, uykuları kaçacak. Hain damgasıyla yaşayacakları için ömür boyu korkacaklar. Saklanacak yer bulamayacaklar. Hepsinin bir ailesi var. Biz uygun anı bekleyeceğiz, bir yerde hata yapacaklar.
Bankacıların eline silah vermeyin, özellikle de açık artırmada satış silahı vermeyin çünkü namlusu size çevrilecek. Devletin normal işlemesi ve kan dökülmemesi sizin elinizdedir. Başınızı eğmeyin, sömürgeci Troyka’ya hayır deyin. Halkın mallarını koruyamazsanız, istifa edin çünkü temsil etme itibarına sahip değilsiniz.”
(tak)

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur