1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs’ta yerel yönetimlerde reform
Güney Kıbrıs’ta yerel yönetimlerde reform

Güney Kıbrıs’ta yerel yönetimlerde reform

Devlet ve yerel yönetimlerin bazı yetki ve sorumluluklarını üstlenecek birimler oluşturuluyor

A+A-

Kıbrıs Rum Hükümeti’nin, yerel yönetimler reformu çerçevesinde, yerel yönetimlerin ve muhtarlıkların sayısının azaltılması ya da birleştirilmesi önerisini kabul etmeyerek, devlet ve yerel yönetimlerin bazı yetki ve sorumluluklarını üstlenecek birimler oluşturulması önerisini benimsediği bildirildi. Fileleftheros gazetesi İngiliz uzmanların hazırladığı raporda, Güney Kıbrıs çapında sadece 5 belediye olması yönündeki önerisini değiştirerek, yeni birimler oluşturulması önerisinde bulunduğunu belirtti. Bu çözümle Güney Kıbrıs’taki belediye ve muhtarlıklarının sayılarının aynı kalacağını, ancak rol ve yetkilerinin azalacağını aktaran gazete, söz konusu birimlerin 5 bölgede oluşturulacağını ve gerek yerel yönetimlerin, gerekse merkezi yönetimin yetkilerini alarak, belediye sakinlerine hizmet tedarikinde esas sorumluluğa sahip olacağını aktardı.

Habere göre bu birimlere imar ve diğer izinlerin verilmesi, çöp toplama gibi yetkilerinin verileceğinden söz eden Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos yeni uygulamanın 2016 yılında uygulamaya geçmesinin planlandığından da söz etti.

“Hasikos’a tepki”
Birimlerin üyelerinin seçilmiş kişilerden oluşacağını da söyleyen Hasikos, yeni uygulama konusunda müdahil taraflarla istişarelerde bulunulacağını belirtti.
Politis gazetesi ise Kıbrıs Rum Belediyeler Birliği ve bazı Belediyelerin Hasikos’un açıkladığı yeni uygulamaya tepki gösterdiğini belirtti.

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur