1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gündem 'Döviz'de önlem
Gündem Dövizde önlem

Gündem 'Döviz'de önlem

Vakıflar’da ‘kur kararı’ için yönetim bekleniyor!

A+A-

• Bakanlar Kurulu’nun kira sözleşmelerine yönelik yeni düzenleme kararı ardından gözler ‘dövizle kira sözleşmeli’ Vakıf mallarına çevrildi.

• Vakıflar İdaresi kira sözleşmelerinin ‘bir kısmı’nın ‘döviz’ üzerinden yapıldığını ifade eden Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Yönetim Kurulu’nun toplanması değerlendirme yapması ve karar üretmesi gerektiğine işaret etti. Özgü Yönetim Kurulu Üyeliklerinin , Demokrat Parti’li üyelerin görevden alındığı için ‘boş’ olduğunu hatırlattı.


Meltem SONAY

Bakanlar Kurulu’nun kira sözleşmelerine yönelik yeni düzenleme kararı ardından gözler ‘dövizle kira sözleşmeli’ Vakıf mallarına çevrildi.
Vakıflar İdaresi’nin kiraladığı mallardan hepsinin değil ama ‘bir kısmı’nın kira sözleşmelerinin ‘döviz’ üzerinden yapıldığını ifade eden Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Bakanlar Kurulu’nun kararının hatırlatılması üzerine, ‘Vakıflar İdaresi Yönetimi’nin toplanıp karar üretmesi gerektiğini kaydetti.

TL’de kira stopaj düşecek, dövizde artacak…

Bakanlar Kurulu, kira sözleşmelerinde, Türk Lirası ile yapılan sözleşmelerde kira stopaj vergisinin %10’dan %7’ye, dövizle yapılan sözleşmelerde de stopaj vergisinin %10’dan, %13’e çıkarılması için yasal düzenleme yapılmasına karar vermişti.

Yönetim Kurulu üyelikleri ‘boş’

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Yönetim Kurulu’nun toplanması değerlendirme yapması ve karar üretmesi gerektiğine işaret ederken, İdare’nin Yönetim Kurulu Üyeliklerinin de, Demokrat Parti’li üyelerin görevden alındığı için ‘boş’ olduğunu hatırlattı.
DP’li üyelerin görevden alınmasıyla boşalan üyeliklerin henüz doldurmaması nedeniyle Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun toplanıp karar üretme durumunda olmadığını belirten Özgü, “Kısa sürede Bakanlar Kurulu’nun gerekli atamaları yapacağını, yönetim kurulunun da toplanıp gerekli kararları üreteceğini düşünüyorum” dedi.

Elektrik’te bir şey yok!

Bakanlar Kurulu’nun döviz kriziyle ilgili aldığı tedbir kararları, elektrikte herhangi yeni bir düzenleme getirmedi.
Bakanlar Kurulu’nun KIB-TEK’e bu yönde herhangi bir bildirimi olmadığını ifade eden KIB-TEK Müdürü Mehmet Salih Gürkan, Bakanlar Kurulu’nun ‘kur sabitlemesi’ kararının ‘vergi ve fonları’ kapsadığına işaret ederken, kurumun döviz üzerinden ücret tahsil ettiği ‘trafo katkı payı’, ‘proje bedeli’ kalemlerinin, vergi değil ‘maliyet’ olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur