1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönendere’de ağaç katliamı
Gönendere’de ağaç katliamı

Gönendere’de ağaç katliamı

Gönendere’de boş arazi içerisindeki 4 okaliptüs (efgalipto) ağacının kökleri, balta veya nacakla kimliği belirsiz kişiler tarafından zarara uğratıldı, ağaçlar kurumaya yüz tuttu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Gönendere’de asırlık 4 okaliptüs (efgalipto) ağacı, kimliği belirsiz kişiler tarafından zarara uğratıldı.
Boş arazi içerisindeki ağaçların kökleri kesildi, ağaçlar kurumaya yüz tuttu.
Ağaçların, nacak veya balta ile Haziran ayı başlarında zarara uğratıldığı tahmin ediliyor.
Köy sakinleri tarafından fark edilen durum Serdarlı Belediyesi’ne bildirilerek, Orman Dairesi’ne aktarıldı.
Olayın duyulmasının ardından Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, Orman Dairesi ve Geçitkale Polis Karakolu’ndaki ekipler dün sabah bölgeye giderek inceleme yaptı.
Yapılan incelemelerde 4 ağacın zarara uğratıldığı tespit edildi.

Arazi ile ilgili yapılacak mülkiyet araştırmasının ardından ağaçlar, Orman Dairesi ekipleri tarafından kesilerek yeniden hayata kazandırılacak.
YENİDÜZEN’e konuşan Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, ağaçların bu denli zarara uğratılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, zarar veren kişileri kınadığını kaydetti.

Gemicilik sektöründe kullanılıyor
Asırlık okaliptüs ağaçlarının genellikle gemicilik sektöründe kullanılıyor.
Odunu oldukça kıymetli olan ağaçların balıkçılar tarafından sandal yapımı için de kesilerek kullanıldığı biliniyor.

Ağacın değeri kadar para cezası
Öte yandan Orman Dairesi Yasaları’na göre zarar veren kişilerin tespit edilmesi durumunda, söz konusu kişilere ‘ağaçları izinsiz kestikleri’ gerekçesiyle ağaçların değeri kadar para ceza kesildiği öğrenildi. 
Cezaların ödenmemesi halinde ise durum mahkemeye aktarılıyor.

Bayraktar: “Ağaçların zarara uğratılması kabul edilemez, kınıyoruz”

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, köylüler tarafından geçtiğimiz gün okaliptüs ağaçlarının kurumaya başladığına dair belediyeye ihbar yapıldığını söyledi.

Yapılan incelemelerin ardından durumu Orman Dairesi’ne bildirdiklerini belirten Bayraktar,  ekiplerin gelerek yerinde araştırma yaptığını kaydetti.
Bayraktar, balta veya nacak kullanılarak zarara uğratılan 4 ağacın yeniden hayata kazandırılması için belediye olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İlk etapta ağaçların içerisinde bulunduğu arazide mülkiyet araştırması yapılacağını dile getiren Bayraktar, “arazinin özel mülk mü yoksa kamu malı olup olmadığını araştıracağız. Daha sonra da ağaçları yeniden çevreye nasıl kazandıracağımızı düşüneceğiz” şeklinde konuştu.
Bayraktar, ağaçların bu denli zarara uğratılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, zarar veren kişileri kınadığını kaydetti.
“bölgede yaptığımız incelemelerde ağaçlara daha önce böyle bir girişim yapıldığını tespit ettik” diyen Bayraktar, okaliptüs ağaçlarının gemicilik sektöründe kullanılan değerli bir malzeme olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur