1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Gençler büyüledi
Gençler büyüledi

Gençler büyüledi

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden gençler, “Gökkuşağı Balığı” isimli tiyatro oyununu sahneledi.

A+A-

 

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden gençler, “Gökkuşağı Balığı” isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden gençlerin hazırladığı "Gökkuşağı Balığı" adlı tiyatro oyunu, Rauf Raif Denktaş Kültür Sarayı'nda sergilendi.

Yönetmenliğini Berna Güçlüer ve Ayşe Seven'in yaptığı oyunda kostümleri Sinem Gökel Kaçmaz ve dekorasyonu Yener Doğan hazırladı.

Oyunu; Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Sarper Özdoğa, Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs de izledi.

Kıbrıs’ta özel gereksinimli gençler tarafından düzenlenen ilk tiyatro oyunu olma özelliğini taşıyan “Gökkuşağı Balığı” isimli oyun; 33 özel gereksinimli gençle birlikte 6 aylık bir sürede, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi sorumluları tarafından hazırlandı.

Açıklamaya göre, Özel gereksinimli gençlerin bir kez daha kendilerine imkan tanınması halinde neler yapabileceği kanıtlayan tiyatro oyunu; izleyenlerden büyük alkış ve beğeni topladı.

(tak)

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur