1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Futbol barış için oynanmalı”
“Futbol barış için oynanmalı”

“Futbol barış için oynanmalı”

Değirmenlik Demetris Vasilou’nun ardından Kıbrıslı Rum Argyris Christofi ile de sözleşme imzaladı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Değirmenlik, Demetris Vasiliou’nun ardından ikinci Kıbrıslı Rum futbolcuya da imza attırdı. Geçmişte Nea Salamina, Olympos ve Milwall formaları giyen Argyris Christofi dün KTFF Genel Merkezi’nde kendisini Değirmenlik’e başlayan sözleşmeyi imzaladı.

Gerçekleşen imza öncesi Kolan Bristish Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen Christofi, sadece Yenidüzen Spor Servisi’ne konuştu. Futbolun barış için oynanması gerektiğine inandığını belirten Rum futbolcu, kendisi için bir Kıbrıs Türk takımında forma giymesinin problem yaratmayacağını kaydetti.

Christofi: “Gelecek baskılar benim için önemli değil”
Futbolun tüm dünyada barış getirecek güce sahip olduğunu ifade eden Christofi, “Ben burada mutluysam hiçbir sorun yok. Gelecek baskılar benim için önemli değil. Bu benim hayatım ve istediğimi yaparım.” diye konuştu.

Demetris hakkında yorum yapmadı
Kıbrıs’ta yaşananlara saygı duyduğunu ve bu konu hakkında çok fazla açıklama yapmak istemediğini kaydeden Christofi, kendisi gibi Değirmenlik’e imza atan Demetris Vasiliou hakkında da açıklama yapmaktan kaçındı.

“Burada çok iyi futbolcular var. Gün geçtikçe daha iyi olacak”
Kıbrıs Türk futbolu hakkında yeterince bilgiye sahip olduğunu da ifade eden Rum futbolcu, daha önce burada birçok karşılaşma izlediğini kaydetti. Geçmişte Küçük Kaymaklı’da forma giyen Warren Kanu ile yakın bir arkadaşlığı olduğunu belirten Christofi, “Kanu bana burası hakkında çok güzel şeyler söyledi. Burada çok iyi futbolcular var ve gün geçtikçe daha iyiye gidecek.” dedi. Argyris Christofi geçmişte; Nea Salamina, Adonis, Digenis Oroklini, Olympus ve Milwall formaları giydi.

Demetris Vasiliou da idmana indi
Öte yandan Değirmenlik’in bir diğer Kıbrıslı Rum futbolcusu Demetris Vasiliou da yeniden takımla birlikte idmanlara çıkmaya başladı. Dün takımın Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki antrenmana katılan futbolcunun ilerleyen haftalarda forma da giyeceği öğrenildi. Argyris Christofi de dün KTFF’de attığı imzanın ardından yeşil beyazlıların idmanına katıldı.

Bu haber toplam 2351 defa okunmuştur