1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ev sahibine yakalandı, tutuklandı
Ev sahibine yakalandı,  tutuklandı

Ev sahibine yakalandı, tutuklandı

Hamitköy’de meydana gelen ‘ev açma’, ‘kasti hasar’ suçlaması ile ilgili olarak tutuklanan zanlı C.D.O bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Hamitköy’de meydana gelen ‘ev açma’, ‘kasti hasar’ suçlaması ile ilgili olarak tutuklanan zanlı C.D.O bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ayşe Nurçin Hocaoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. 

Hocaoğlu, 25 Aralık’ta saat 16.05’de Hamitköy’de İpek Mesda’ya ait ikametgâhın penceresinin alüminyum parmaklığını kasten ve kanunsuz olarak kırarak, yerinden söktüğünü belirtti.

İçeriye giren zanlının ev sahibi tarafından fark edilmesi üzere olay yerinden kaçtığını söyleyen Hocaoğlu, zanlının 27 Kasım’da tespit edilip, tutuklandığını kaydetti. 

Gönüllü ifade verdi, suçunu kabul etti…

Hocaoğlu, zanlının aynı gün gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. 

Hocaoğlu, Nijerya uyruklu olan zanlının, bir üniversitede birinci sınıf İşletme Bölümü öğrencisi olduğunu söyleyerek, zanlının ilerde dava1arında hazır bulunmasını sağlamak üzere mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada iki gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur
Etiketler : ,