1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erten’in final yürüyüşü
 Erten’in final yürüyüşü

Erten’in final yürüyüşü

Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi’nin formasını giydiği Doğa Koleji, Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi

A+A-

Fransa’nın Limoges şehrinde düzenlenen Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi, öğrenim gördüğü Doğa Koleji ile yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye Liselerarası Basketbol Şampiyonu olarak 18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Dünya Okullar Basketbol Şampiyonası’nda Doğa Koleji ile birlikte yer alan Erten Gazi B Grubu’nda Hırvatistan ve Bulgaristan’ı mağlup ederken İran’ın şampiyonadan çekilmesi ile hükmen kazanılan maçla beraber 2’nci tura yükselmişti. Bu turda Yunanistan ile karşılaşan Doğa Koleji rakibini 68-37 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Dün oynanan çeyrek final maçında Sırbistan’ı 70-36’lık skorla mağlup eden Erten’li Doğa Koleji adını yarı finale yazdırdı. Erten bu karşılaşmada 10 sayı ve 6 asistle oynayarak galibiyete katkı koydu.

Erten’in formasını giydiği Doğa Koleji bugün yarı finalde karşılaşacağı Slovenya karşısında final vizesi alabilmek için mücadele edecek. Şampiyonanın final maçı Cuma günü oynanacak.

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur