1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan," Halkımız büyükşehirleri verse dahi ilçeleri AK Parti'ye verdi"
Erdoğan," Halkımız büyükşehirleri verse dahi ilçeleri AK Parti'ye verdi"

Erdoğan," Halkımız büyükşehirleri verse dahi ilçeleri AK Parti'ye verdi"

"YSK'ya yaptığımız itirazlarda netice alırız veya almayız, önemli değil"

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçiminin ardından, başabaş yarış yaşanan İstanbul'da, CHP'nin büyükşehir belediyesini kazandığı Ankara'da yaptığı 'balkon konuşması'nda "Ankara'da bakıyorsunuz ilçelerin çoğu Cumhur İttifakı'nda. Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya başabaş. Bu ne demektir? Halkımız, büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış, AK Parti'ye vermiş" dedi. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sonuçlarını açıklayana kadar itiraz yapabileceklerini belirterek "Netice alırız veya almayız, önemli değil" dedi.

Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Sevgili Ankaralılar, değerli kardeşlerim, sizlere en kalbi duygularımda muhabbetle selamlıyorum. 

Desteğiniz, kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamd ediyorum. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 

Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli iradenin dışında bir güç tanımadık. Milletimiz 1994 yılındaki belediye başkanlığımızdan beri girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu. Kardeşlerim, AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerinden ve halk oylamarından bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükralarımı sunuyorum. Milletimiz 15. defa sandıkta birinci yaptı. AK Parti olarak tek başımıza veya Cumhur İttifakı ile birlikte seçime girdiğimiz yerlerde şu an itibarıyla 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık. 

Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım, 4.5 yıl bu kardeşiniz cumhurbaşkanı mı? AK Parti iktidar mı? Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'nın oy oranı, 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka konusundaki hassasiyetimize sahip çıkanlara özellikle Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki tek sebebin milletimize kendimizi yeterince anlatamamış olmasını görüyorum. Sadece 50 günlük resmi kampanya döneminde 59 il ve 43 ilçe mitingiyle, 9 televizyon ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içinde olduk. Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda değil, kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit etmenin çalışmalarına başlıyoruz.

YSK, neticeleri açıklayacak. İtirazlarımız varsa itirazlarımızı yapacağız. Netice alırız veya almayız, önemli değil.

Kardeşlerim, her olanda hayır vardır. Ankara'da bakıyorsunuz ilçelerin çoğu Cumhur İttifakı'nda. Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya başabaş. Bu ne demektir? Halkımız, büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış,  AK Parti'ye vermiş. 

Biz siyaseti milletle inatlaşma değil, sadece ve sadece ülkeye en iyi hizmeti getirme aracı olarak görüyoruz. Bugüne kadar bunu yaptık. İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu nereye çıkar? Faşizme çıkar.

Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha büyük değildir. Hepimiz davamıza, ülkemize, milletimize ettiğimiz hizmetler oranında güç ve yetki sahibiyiz, bu oranda değerliyiz. 

Bakalım nasıl yönetecekler göreceğiz."

İstanbul tartışması 

Anadolu Ajansı'nın (AA) İstanbul için verdiği seçim tablolarında şehrin genelinde yüzde 1.2, CHP oylarının yüksek olduğu Beşiktaş'ta yüzde 25.5, Kadıköy'de yaklaşık yüzde 8 oranında açılmamış sandık varken AKP adayı Binali Yıldırım, basın toplantısı düzenleyerek "Seçimi kazandık" açıklaması yaptı. Yıldırım ile aynı sırada açıklama yapan CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise, sandıkların terk edilmemesi çağrısında bulundu. Binali Yıldırım'ın açıklamasıyla eş zamanlı olarak AA'da veri girişi uzun süre yüzde 98.78 oranında kaldı. AA, saat 23.50 itibarıyla İstanbul için veri güncellemesi yapmadı. 

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur