1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’dan Beyköy’deki ASKERİ BÖLGEYE
Ercan’dan Beyköy’deki ASKERİ BÖLGEYE

Ercan’dan Beyköy’deki ASKERİ BÖLGEYE

Askeri makamlarla hükümet bölge konusunda uzlaştı, Ercan Havaalanı’nın yeni binasının inşası için Ercan yakınlarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kırklar Alayı’nın Beyköy’deki askeri alana taşınması kararlaştırıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ercan Havaalanı’nın yeni binasının inşası için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kırklar Alayı’nın Beyköy’deki askeri alana taşınması kararlaştırıldı.
Beyköy’de bulunan askeri bölgenin (atış alanının ) kuzeyini kapayacak şekilde Kırklar Alayı’nın alana yerleşeceği belirtildi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, proje çalışmalarının sürdüğünü bir süre sonra askeri birliğin taşınacağını belirterek, söz konusu alan içerisinde kalan iki ağılın da daha ağıllar bölgesine aktarılacağını dile getirdi.
Hatırlanacağı üzere 2012 yılında UBP Hükümeti dönemindeki Bakanlar Kurulu, Ercan Havalimanı’nın “yeniden yapılandırılması” için bölge yakınındaki askeri köy Kırklar’daki birçok arazinin “kamu yararı” gerekçesiyle kamulaştırılmasına karar vermişti. Alınan kararla bölgedeki toprakların Ercan’ın genişletilmesi çalışmalarında kullanılacağı gerekçesiyle bölgedeki askeri birliklerin taşınması gündeme gelmişti. Yaklaşık iki yıldır süre gelen ‘taşınma’ meselesi sonuca bağlandı. Buna göre Kırklar Alayı Beyköy Atış Alanı'nın kuzeyine yerleşecek.

Yeldener: “Beyköy’deki askeri alana taşınmasına karar verildi”
Kırklar Alayı’nın nereye taşınacağı ile ilgili yürütülen çalışmalar uzun bir süre sonra karara bağlandı.
Ercan’ın yeniden yapılandırılmasına bağlı olarak yürütülen proje çalışmasına bağlı olarak bölgedeki askeri birliğin Beyköy’deki askeri alana (atış alanının kuzeyinde) taşınmasına karar verildi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, Ercan’da ihaleye çıkıldığı şekilde projenin ilerlediğini belirterek, yeni hükümet nezdinde askeri birliğin taşınması konusuna nokta konulduğunu söyledi. Yeldener, Beyköy’deki ağıllar bölgesinin taşınmasının külfet olacağını belirterek,“Beyköy’de bulunan atış alanının doğu batı yönünde uzaması yerine kuzey istikametine doğru bir yerleşim yapılacak” dedi.

“Çalışmalar sürüyor”
Yeldener şunları aktardı: “Ercan bölgesindeki birlikler orijinal plana göre iki aşamada çekilecekti. İlk arkaya daha sonraki dönemlerde de daha geriye (batı kısmına) çekileceklerdi. Oradaki birlikler geri çekildiklerinde orada tuvalet, su depoları gibi sıkışmalar olacaktı ve hemen çıkacaklardı. Bu nedenle Beyköy’deki askeri alana taşınmasına karar verildi. Askeri birliğin sıkışıklığını önleyecek yapı ve tamirat işlerinin yapılmasına yönelik ihale süreci içerisindeyiz, bu işler tamamlandıktan sonra asker çekilirken, Ercan’ın yeni yatırımları da yapılmaya başlanacak”
Yaklaşık 1- 2 ay sonra bu çalışmaların başlanmasının beklenildiğini aktaran Yeldener, askeri alan içerisinde kalan iki ağılın başka yere taşınacağını ya da tazminatların ödenerek kaldırılacağını dile getirdi.

YENİDÜZEN gündeme getirmişti
YENİDÜZEN ilk olarak 16 Şubat 2012 tarihinde konuyu gündeme getirmiş, daha sonraki günlerde de birçok yayın yapmıştı. Ercan Havalimanı’nın “yeniden yapılandırılması” için bölge yakınındaki askeri köy Kırklar’daki birçok Türk ve Rum malı arazinin “kamu yararı” gerekçesiyle kamulaştırılmasına karar verildiğini duyurmuştu. Alınan kararla bölgedeki toprakların Ercan’ın genişletilmesi çalışmalarında kullanılacağı belirtilmiş, bölgede yer alan askeri birliklerin ise nereye taşınacağı belirlenmemişti.
Ancak Kırklar Alayı’nın Değirmenlik Ağıllar Bölgesi’ne taşınmasında ısrarlı olduğu aktarılmıştı. Askerin bu ısrarı karşısında bölgede organize hayvancılıkla uğraşan üreticiler ise buna sert tepki göstererek, “buradan bizi dozerlerle çıkarırlar” demiş ve karara tamamen karşı çıkmışlardı.

Bu haber toplam 6238 defa okunmuştur