1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘Emek Sömürüsü’ne karşı Yasa Önerisi
‘Emek Sömürüsü’ne karşı Yasa Önerisi

‘Emek Sömürüsü’ne karşı Yasa Önerisi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), özel sektörde çalışma hayatına sendikalaşmanın önünü açacak Yasa Önerisi hazırlığında…

A+A-

Meltem SONAY

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), özel sektörde çalışma hayatına sendikalaşmanın önünü açacak Yasa Önerisi hazırlığında…
Yasa Önerisi’ni Meclis’e sunmadan önce sendikalar, işverenler ve çalışanlarla paylaşmayı uygun bulduklarını ifade eden TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, amaçlarının yasal düzenlemenin olabilecek en doğru şekilde hazırlanması ve ne işçi, ne de işverenin mağdur olacağı bir çözüm üretmek olduğunun altını çizdi.
“Bazı şirketleri tenzih ederim ama birçok şirkette çalışanlar resmen sömürülüyor” diyen Çeler, emek sömürüsüne işaret ederek bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Zeki Çeler, hazırlanan Yasa Önerisi’nin yakın zamanda tüm ilgili kesimlerin görüş ve önerisine açılacağını, amacın da hem işveren, hem de çalışan için en doğru ve adil düzenlemenin yapılması olduğunu belirtti.

‘Adil koşullar yaratılmasını öngörüyor…’
Seçim propaganda döneminde bu yönde bir sözleri olduğunu anımsatan Çeler, “Hükümet olamadık ama bu Meclis yasalar yapmakla yükümlüdür, yasa sunmak için ille Hükümet olmak gerekmez” şeklinde konuştu.

“Çalışanın hakkını veren işverenin çekineceği bir şey de yok…”
Çeler, bazı yerlerde özel sektör çalışanlarının, 8 saat çalışmak üzere girdikleri bazı işlerde 12-13 saat çalıştırılıp izin haklarını dahi kullanamadıklarını, öğle arası veya dinlenme saatleri olmadığını, haftanın 7 günü çalışmak durumunda kaldıklarına vurgu yaptı.

Bu haber toplam 3263 defa okunmuştur