1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dumlupınar umut veriyor
Dumlupınar umut veriyor

Dumlupınar umut veriyor

Tarihinde ilk kez U15 kategorisinde KKTC Şampiyonası’nda final oynayan ve ikinci olan Dumlupınar umut vermeye devam ediyor. Üç yıldır aralıksız olarak genç ve başarılı antrenör Mehmet Emin Zaim’le hazırlanan sarı kırmızılılar, bir yıl önce çeyrek final oy

A+A-

Kaya EMİROĞLU

Tarihinde ilk kez U15 kategorisinde KKTC Şampiyonası’nda final oynayan ve ikinci olan Dumlupınar umut vermeye devam ediyor. Dumlupınar Futbol Akademisi olarak 3 yıl önce kurulan yapı da meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl çeyrek final oynayan U15, bu yıl da final oynayarak büyük bir başarıya imza attı.

Sistemli çalışmanın ürünü
Dumlupınar adına U15’te gelen bu önemli başarı sistemli ve disiplinli bir çalışmanın ürünü oldu. Üç yıldır aralıksız olarak genç ve başarılı antrenör Mehmet Emin Zaim’le (Şifo) hazırlanan sarı kırmızılılar, bir yıl önce çeyrek final oynarken, bu sene ise kulüp tarihinde ilk kez final oynama başarısı gösterdiler. Müsabaka dönemi boyunca yoğun bir çalışma programı uygulayan takımın başında iyi bir ekip bulunuyor. Kaleci antrenörü Hüseyin Mertol ve Dumlupınar Futbol Akademisi Koordinatörü Serhan Rüzgar da takıma önemli katkı koyuyor. Takımda sadece bir kiralık oyuncu olması da kulüp öz kaynaklarının ne kadar verimli kullanıldığını gösteriyor.

Grup maçları daha yarışmacı olabilirdi
Dumlupınar U15 Antrenörü Mehmet Emin Zaim, grup maçlarındaki rekabet oranın yüksek olmadığından yakındı. Zaim, şunları söyledi: “Çeyrek final ve yarı final maçlarındaki rekabetin daha yüksek olmasına rağmen bu oranın grup maçlarında yeterli olmamasının çocuklarımızın gelişimi açısından büyük bir eksiklik olduğu gözlemlenmiştir. Bu tür sıkıntılara rağmen U15 liginin düzenlenmiş olmasından memnun olduğunu söyleyen Zaim, çocukların bu lig sayesinde kazandıkları tecrübenin gelişimleri adına çok ciddi katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

FİNAL
Mehmet Emin Zaim finalle ilgili de şunları söyledi:
“Finalde olmak, o atmosferi yaşamak harika bir duyguydu. Oyuncularımız ilk kez final oynama şansını elde ettiklerinden olacak ki ilk devre de istediklerimizi sahaya yansıtamadık. İkinci devre daha dengeli bir oyun sergileyerek hedeflediğimiz oyunu oynayabildik. Her şeye rağmen yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve kalemizde şanssız bir gol gördük.
Yaşanan mağlubiyete rağmen finale kalmamız doğru işler yaptığımızın göstergesidir.  Ligin genelinde en çok maç yapıp kalesinde en az gol gören takım olmamızda, akademinin ne kadar doğru çalışmalar yaptığının bir diğer göstergesi olmuştur.”

Yönetime teşekkür
“Dumlupınar Futbol Akademisi’nin kurulması ve bugünlere gelmesi kulübün bu konuya verdiği önemi göstermektedir. Kulüp yönetiminin U15 Ligine ciddi bir bakışı var ve bu ligde oynayan çocuklarımızın kulübün geleceği olarak düşünüyor. Bu yıl oynanan U15 ligi maçlarına yönetimin yüksek katılımı ve ayrıca A-A2 takım hocalarımızın hemen hemen her maçımıza gelmesi kulübümüzün U15 ligine ne kadar ilgi ve değer verdiğinin göstergesi olduğuna inanmaktayım. Bu arada sponsorlarımız Baymak, Ersal Ltd., Pakduş ve Dersanem Eğitim Merkezi’ne de ayrıca teşekkür ederim.”

Saha problemi
Dumlupınar’ın en önemli handikaplarından birisi da antrenman sahası sıkıntısı olmasıdır. Bu konuyla ilgili son yıllarda birçok etkinlik ve basın açıklaması yapılmasına karşın henüz hiçbir olumlu gelişme yaşanmamıştır. Zaim bu konuyu da gündeme getirdi: “Çocuklarımız 3 yıldır saha sıkıntısı yaşayarak antrenmanlarını sürdürdüler. Bu sıkıntı ayrıca kulübümüzün A ve A2 takımlarının da yıllardır en ciddi problemidir. Gazimağusa’da kulübümüze ait antrenman yapabileceğimiz saha olmadığından, her gün farklı bir saha arayışı içerisinde antrenmanlarımızı sürdürmeye çalıştık. A ve A2 takımlarının 2014-2015 sezonu öncesi hazırlıklarının nerede yapılacağı henüz bilmiyor ve her sene lige bu dezavantajla başlanıyor.”


HEDEF
Dumlupınar U15 Antrenörü Mehmet Emin Zaim, gelecekteki hedefleriyle de ilgili şunları söyledi: “Akademi olarak emin adımlarla çalışmalarımıza devam edip, her yıl final oynama şansını elde etmek istiyoruz. Kulübümüzün akademisinde ciddi potansiyeli olan futbolcular yetiştirmektedir. Dumlupınar olarak kiralık oyuncu transferine sıcak bakmıyoruz. Bunun sonucunda son iki yıldır kiralık oyuncu sayısında ciddi bir azaltma yapıp, kendi özkaynaklarımızdaki çocuklara yönelmiş durumdayız. Bu yıl sonunda U15 kadrosundan 13 futbolcumuzun A2 takımında görev alacak olması bana göre cok ciddi bir sayı olup, bunun kulüp hedeflerinin başında olduğunu belirtti.
Akademinin her sene U15’de yaşanan bu yılki başarının yaşanabilmesi gerektiğine inanan Zaim, bu hedef için U13, U11 ve U9 takımlarımız ciddi şekilde çalışmalar yaptığını, ülke genelinde ve Güney’de turnuvalara katılarak tecrübeler kazandığını belirtti. Amacımız bu yetenekli çocukların karakterli ve kaliteli sporcular olarak A takımımızda yer almalarını sağlamaktır.’’

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur