1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG’den bir istifa daha…
DP-UG’den bir istifa daha…

DP-UG’den bir istifa daha…

DP-UG Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’nın belediye başkanlığı adaylığına ilk günden karşı çıktığını ve seçimde de bu yönde çalışmadığını ifade eden Cennetoğlu, ilçeyle görüşmeden bu kararı alan parti yönetimimin, sonrasında da ‘saygısız ve disiplinsiz

A+A-

 İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu ‘İstifa’ etti…

 

Meltem SONAY

Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu,  Parti Genel Sekreterliği’ne gönderdiği yazıyla görevinden ve partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Partide toplumsal değil, bireysel çıkarların ön planda tutulduğunu ve parti menfaatlerinin de geride bırakılarak adımlar atıldığını ifade eden Cennetoğlu, bu tutumun partiye de çok büyük zarar verdiğini söyledi.

“Alanlı’nın adaylığına ilk günden karşı çıkmıştım”

YENİDÜZEN’e istifası ile ilgili konuşan Cennetoğlu, ilk günden itibaren Hüseyin Avkıran Alanlı’nın belediye başkanlığı adaylığına karşı çıktığını ve seçim çalışmalarına katılmayacağını da yönetime bildirdiğini ifade etti.

Bu süreçte bir gün ilçe merkezine gittiğini ancak odasına giremediğini belirten Cennetoğlu, “Tüzüğe aykırı olarak kapının kilidi değiştirildi, ismim silindi” derken, durumu Genel Sekreter ve Genel Başkan’a ilettiğini ancak hiçbir şey yapılmadığını aktardı.

“Saygısızlık ve disiplinsizlik kabul edilemez”

“İlçesine bu kadar saygısız ve disiplinsiz davranan bir partide artık çalışma isteğim olmadığı için de istifa ettim” diyen Ahmet Cennetoğlu, ilçe başkanına ‘saygısızca’ olarak nitelendirdiği hareketlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“İlçeyle görüşülmeden Alanlı’nın adaylığı açıklandı”

Partinin hiçbir milletvekilinin belediye başkan adayı olmayacağı konusunda kararı olduğuna işaret eden Cennetoğlu, buna karşın bir akşam telefoniyen kendisine Alanlı’nın adaylığının bildirildiğini, aynı telefon konuşmasında da karşı olduğunu ve çalışmayacağını Genel Sekreter’e ilettiğini kaydetti.

“Alanlı’yı biz milletvekili olarak seçtik… Şimdi de Cumhurbaşkanı adayı mı olacak” diye tepkisini ortaya koyan Cennetoğlu, parti yönetiminin bu aşamadan sonra kendisiyle ilgili tutumunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Derebeylik sistemi değişmeli…”

Ülkenin ciddi anlamda bir değişime ihtiyacı olduğu düşüncesini belirten Ahmet Cennetoğlu, “Bu Derebeylik Sistemi değişmeli, bireysel değil toplumsal çıkarlar ön plana alınmalı yoksa bu küçücük güzel ülkemizi de halkımızı da kaybedeceğiz” şeklinde konuştu.


Cennetoğlu’nun ‘İstifa metni’;

“Ben aşağıda imza sahibi DPUG İskele İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu, beş yıldır büyük bir özveri ve sadakatle çalışıp partimin verdiği her görevi yılmadan yerine getirip genel seçimleri ilçemde en başarılı bir seviyeye taşıdım.
Bunu yaparken hiç bir karşılık beklemeden milletvekili adaylığından bile özveride bulunarak feragat ettim.
Genel seçimlerden sonra parti merkezinin tutumlarının ilçe başkanlığına lanettayn bir tutum içerisine girmesine rağmen görevimi devam ettirdim.
Ancak yerel seçimler yaklaştıkça adeta ilçe yönetimini hiçe sayan genel merkez hiçbir vekilin aday olamayacağı kararları kişisel menfaatler uğruna parti menfaatini gözetmeksizin hiçe saymıştır.

Ben de Parti menfaatlerini ön plana alığım için İskele belediye beldesinde çalışmayacağımı ilk günden sayın genel sekreterime beyan etmiştim.
Yine de ilçe başkanı olarak parti ilçesinde görevimi devam ettiğim sırada bir gün ofisimin kilidi değişmiş ve ismimin silindiğini gördüm.
Bunu hemen genel sekreterime bildirdiğim halde hiç bir işlem yapılmadı daha sonra öğrendim ki sayın genel başkanımın bilgisi dahilinde yapılmış bir hareketmiş.

Sabırla genel başkanımın beni arayıp konuyu tartışmasını beklerken tam aksine tüzüğe uygun olmayan bir hareketle benim partiden ihraç edildiğimi gazetelerden okudum.

Birkaç gün sonra yanlış yapılan uygulamayı telafi etmek için parti merkezi bunu yanlış uygulamadan dolayı iptal ettiğini yine medyadan öğrendim.
Bu kadar saygısız ve disiplinsiz bir yönetimi olan partimden ve tüm görevlerimden istifa ettiğimi üzülerek saygılarla bilginize sunarım.”

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur