1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Doping yapan yanacak
Doping yapan yanacak

Doping yapan yanacak

Kuzey Kıbrıs’ta dopingi önlemek amacıyla 2011 Aralık ayında 67/99 Beden Eğitimi ve Spor yasasına uygun olarak kurulan “Dopingle Mücadele Kurulu” çalışmalarını hızlandırdı.

A+A-

Necmi Belge
Kuzey Kıbrıs’ta dopingi önlemek amacıyla 2011 Aralık ayında 67/99 Beden Eğitimi ve Spor yasasına uygun olarak kurulan “Dopingle Mücadele Kurulu” çalışmalarını hızlandırdı.
Bu konuda dün Futbol Federasyonu’nda,  Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği’nin daveti ile K-Pet liglerinde yer alan takımlar için bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kulüplerin çok az ilgi gösterdiği toplantıda Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Asbaşkan Ali Karavezirler, bazı yönetim kurulu üyeleri, Kulüpler Birliği başkanı Aslan Bıçaklı, Kolan British Hastanesi Baş Hekimi Harun Gülmez hazır bulundu.

Bıçaklı: “Takipçisi olacağız”
Toplantıda, ilk konuşmayı Kulüpler Birliği Başkanı Aslan Bıçaklı yaptı. Bıçaklı, kulüplerin böyle önemli bir toplantıya ilgi göstermemesini üzüntü ile karşıladığını söyledi. Bıçaklı, dopingle mücadele konusunda yapılacak çalışmalara çok önem verdiklerini ve olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Bugüne kadar 40 numune
Bıçaklı’dan sonra konuşan Doç.Dr.Cevdet Tınazcı, Dopingle Mücadele Kurulu’nun 67/99 sayılı Beden Eğitimi ve Spor yasasına göre kurulduğunu anımsattı.
Son üç yıl içerisindeki çalışmalarından bahseden Tınazcı, bugüne kadar 40 numune alındığını, bu numunelerin analizlerinin önce Ankara’da, oranın kapatılmasına müteakip, Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılamaya başlandığını, bugüne kadar o da vücut geliştirmede bir tane pozitif sonuç çıktığını söyledi.
Tınazcı, dopingli maddeler hakkında verdiği bilgilerden sonra,  2014-2015 futbol sezonunda ikinci haftadan itibaren K-Pet liglerinde mücadele eden takımlardan her hafta alınacak numuneler üzerinde yapılacak analizlerin ardından, numunelerde pozitif sonuçlar çıkması halinde Spor Dairesi’ne bağlı Ceza Kurulu ömür boyu spordan men cezasına kadar ceza verebileceğini açıkladı.

Gülmez: “Destek vereceğiz”
Tınazcı’nın ardından Kolan British Hastanesi Baş Doktoru Harun Gülmez de, dopingle mücadelenin önemine değindi ve bu konunda Dopingle Mücadele Kurulu’na ve Futbol Federasyonu’na destek vereceklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, K-Pet Liglerinde İkinci haftada numune alınacak maçın kurasını çekti. Sertoğlu’nun çektiği kurada,Yeniboğaziçi’nde oynanacak YeniBoğaziçi-Gönyeli maçında numune alınacağı açıklandı.

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur