1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dolandırıcılık şebekesi YARGILANIYOR
Dolandırıcılık şebekesi YARGILANIYOR

Dolandırıcılık şebekesi YARGILANIYOR

Türkiye’den KKTC’ye vatandaşları dolandırmak için gediği iddia edilen “Dolandırıcılık şebekesi” üyeleri zanlı A.C, A.D, S.E, A.D, T.S ve T.G dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Gamze BAYKUR

Türkiye’den KKTC’ye vatandaşları dolandırmak için gediği iddia edilen “Dolandırıcılık şebekesi” üyeleri zanlı A.C, A.D, S.E, A.D, T.S ve T.G dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Önceki gün zanlılarla birlikte tutuklanarak mahkemeye çıkarılan zanlı S.S ise yapılan tahkikat sonucunda şahadet yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldı. “Hile yoluyla sirkat” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süreleri 7 gün daha uzatıldı.

Tahkikat devam ediyor…
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kutlu, zanlıların  15-16 Eylül tarihlerinde Kezban Yüzcen ve Orhan Topçay’ı telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra başlarının belada olduğunu ve isimlerinin uyuşturucu ve kara para olaylarına karıştığını söyleyerek, kendilerini kurtarmak için para ve ziynet eşyası talep ettiklerini açıkladı. Müşteki Kezban Yüzcen’in bir poşet içerisine 600 Sterlin, 50 TL, 1 adet bendo diye bilinen altını ve 4 adet erkek yüzüğünü, Orhan Topçay’ın ise 2 bin Sterlin, 1700 TL, 130 Stg. ve muhtelif ebatlarda 19 parça altını poşetin içine koyarak zanlıların tarif ettiği yere bıraktığını belirten Kutlu, zanlı A.D’nin gelerek konu poşeti aldığını açıkladı.

Kuyumculara gittiler…
Polis Memuru Mehmet Kutlu, 16 Eylül tarihinde zanlı A.C, A.D, ve A.D’nin sirkat edilen altınlardan bir kısmını zanlı T.S’ye verip kuyumculardan araştırma yapılmasını istediklerini belirtti. Kutlu, zanlı T.S’nin ise zanlı T.G ile buluşarak kuyumcuları gidip altınların değerlerini araştırdıklarını, zanlı A.D’nin ise döviz bozdurduğu bazı yerlerin olduğunu açıklayarak, araştırma yapılacağını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kutlu, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklulukları uzatıldı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.D, A.C, A.D, S.E, T.S ve T.G’nin tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur