1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Doğan’dan geleceğe yatırım
Doğan’dan geleceğe yatırım

Doğan’dan geleceğe yatırım

Süper Lig’in Girne ekiplerinden Doğan Türk Birliği, altyapı ve spor tesisi projesini düzenlediği gecede tanıttı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği geçtiğimiz akşam Acapulco Resort Otel’de düzenlediği Dayanışma Gecesi’nde hem taraftarları ile bir araya geldi hem de yapmayı planladığı spor tesisi ile ilgili tanıtım gerçekleştirdi. Maliyeti yaklaşık 300 bin TL’yi bulan ve Girne 20 Temmuz Stadı yanına yapılması planlanan altyapı ve spor tesisinin yapımına sezonun ikinci devresinde başlanması planlanıyor.

Piskobulu: “Gençlere hizmet en önemli şampiyonluk”
Gecede konuşma yapan Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu düzenlenen gecenin sarı lacivertliler için bir milat gecesi olduğunu vurguladı. İlkleri başaran bir camia olarak tarifsiz bir heyecan içerisinde olduklarını belirten Piskobulu, camia olarak altyapı kulübü olma misyonları doğrultusunda bu adımları attıklarını kaydetti. Sahaya çıkan ilk 11’lerinde 9 futbolcunun altyapıdan yetişen oyuncular olduğunu vurgulayan Piskobulu “Şu anda Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi yok ancak gençlerimiz ileride dünyaya dokunacaklar” açıklamasında bulundu. Gençliğe hizmetin kendileri için en önemli şampiyonluk olduğunu söyleyen Piskobulu, Doğan Türk Birliği altyapı ve tesisleşme projesini hayata geçirdikten sonra iyi sporcuların yetişeceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Sertoğlu: “Spor Bakanı futbolun olduğu hiçbir yerde yok”
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu gecede yaptığı konuşmaya Kıbrıs Türk gençliğine katkı koyan herkese teşekkür ederek başladı. Sertoğlu, Başbakan ve Spor Bakanı’nı da gecede görmek istediğini ancak Spor Bakanı’nın futbolun olduğu yerlerde hiçbir zaman bulunmadığını belirtirken “Futbola bu kadar kin ve düşmanlığık neden anlamıyorum” dedi. Çok büyük ızdıraplar çektiklerini, Zürih’te attıkları imzayı bugünleri gördükleri için attıklarını dile getiren Sertoğlu “Devlet gençliğe ve ülke futboluna sahip çıkmıyor. Ülke gençliğine varımız ve yokumuzla kaktı koymaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Eroğlu: “Projeyi destekliyorum”
Gecede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kulüplerin yönetici ve başkan bulmakta zorlandığını hatırlattı. Eroğlu, yönetici olmanın fedakarlık istediğini, yöneticiliğin haz duyguları içerisinde yapıldığını ancak acı yönlerinin de olduğunu belirtti. Doğan Türk Birliği’nin destekçilerinin olduğunu, kulübe ve destekçilerine attıkları adımlardan dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Eroğlu kendisinin de bu projeye destek verdiğini sözlerine ekledi.

Üç teşekkür plaketi
Konuşmaların ardından “Bir kulübün doğuşu” adlı sinevizyon gösterisinde Doğan Türk Birliği tarihi anlatıldı. Ardından A takım ve A2 takım futbolcularının tamamı podyuma davet edildi. Gecede teşekkür plaketleri de takdim edildi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, ülke futbolunun efsane isimlerinden Sevim Ebeoğlu’na plaketini takdim etti. Kulübe uzun yıllar sponsor ve başkan olarak destek veren Aydoğan Grup Direktörü Ünal Aydoğan’a teşekkür plaketi Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından verildi. Altyapı ve spor tesisini üstlenen DMC Grup Direktörü Dimağ Çağıner’e de plaketi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından takdim edildi.

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur