1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Devlet kendi eliyle köstek oluyor”
“Devlet kendi eliyle köstek oluyor”

“Devlet kendi eliyle köstek oluyor”

Ortaköy Spor Kulübü’nün, Tüfekçi Ltd. ile anlaşarak başlattığı ve yarım kalan spor tesislerini Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu yerinde inceledi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ortaköy Spor Kulübü, geçtiğimiz yıl Tüfekçi Limited ile anlaşarak başlattığı ve daha sonra anlamsız nedenlerle yarım kalan sentetik futbol sahası, kulüp binası ve işyeri inşaatı alanını Kıbrıs Türk futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu yerinde inceledi ve kulüp yetkililerinden bilgi aldı.
Çevre Dairesi tarafından inşaata başlanmadan izinlerini alan ancak daha sonra yine Çevre Dairesi tarafından iptal edilen inşaatın yarım kalmasına çok üzülen federasyon başkanı Hasan Sertoğlu, “Devlet kendi eliyle köstek oluyor” dedi. Sertoğlu, Lefkoşa’nın göbeğinde ve tüm alt yapısı planlanmış bir spor tesisi, kulüp binası ve iş merkezinin Lefkoşa’ya kazandırılması için hükümet yetkililerine yardımcı olmaları konusunda çağrı yaptı.

Sertoğlu: “Devletin cebinden bir kuruş çıkmayacak”
Yarım kalan inşaatı, Ortaköy Spor kulübü Kulüp Başkanı Mengü Kont ile birlikte gezen ve inşaatla ilgili bilgi alan Hasan Sertoğlu, “devletin kasasından bir kuruş para çıkmadan ülkeye güzel bir sentetik futbol sahası kazandırılacak. Bu tesis hangi gerekçelerle durduruldu bilmiyorum ancak hükümet derhal o gerekçeleri ortadan kaldırıp bu spor tesisi ve iş merkezinin bir an önce tamamlanmasına katkı koymak zorundadır” dedi.

“Hükümet onlarda daire için tonlarca kira ödüyor”
Ortaköy Spor Kulübü yetkilileri ile birlikte Tüfekçi Ltd’in “yap-işlet-devret” modeli ile yapmaya çalıştığı spor tesisi ve iş merkezinin atıl vaziyette kalmasına her insanın gönlünün razı olmadığına değinen Sertoğlu, “Hükümet onlarca daire için tonlarca kira ödüyor” dedi. Sertoğlu, “İşte fırsat, hükümet yetkilileri Tüfekçi Ltd’e destek olsun ve tesisler bir an önce tamamlanıp, özellikle Spor Dairesi ve Gençlik Dairesi kiradan kurtulsun” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur