1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dev-İş Başkanı Seyis CTP tabanına çağrıda bulundu
Dev-İş Başkanı Seyis CTP tabanına çağrıda bulundu

Dev-İş Başkanı Seyis CTP tabanına çağrıda bulundu

“Sendikalaşmanın önünü tamamen kapatan uygulamalara sessiz kalmayın”

A+A-

 

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Seyis, ülkede emek ve sendikal anlamda en karanlık dönemin yaşandığını ve sendikalı olmanın yasaklanmaya çalışıldığını belirtti.
Seyis yaptığı yazılı açıklamada, bu kadar büyük bir saldırının yalnızca dikta rejimlerinde olduğunu söyleyerek, aylık olarak 1,600 TL alan 2011 sonrası işe başlayan Belediye, KİT ve kamu iştirakli yerlerde çalışan kesimlerin toplu iş sözleşmesi ile kazanılan haklarının kesilmeye başlandığını ifade etti.
Özel sektörde de sendikalaşmanın önünün açılmasını istediklerini hatırlatan Seyis, ancak son uygulamanın 2011’den sonra işe giren Belediye ve diğer kurumlarda sendikasızlaştırılma ve örgütlülüğü ortadan kaldırma amacı taşıdığını savundu.
Seyis açıklamasında “Anayasa, İş Yasası ve Sözleşmeler ile ilgili 42/96 sayılı yasa ile serbest pazarlık yolu ile imzalanan toplu iş sözleşmesini koruma altına alınmıştır. Yani tüm yasalar ve Anayasada açıkça yok sayılıyor. Konu hakkında görüştüğümüz Çalışma Bakanı haklı olduğumuzu söylemekle birlikte görevi konusunda adım atmıyor. Görüştüğümüz Başbakan çaresiz rolleri oynayıp müdahale etmiyor” görüşlerini öne sürdü.
Sendikanın, “toplu pazarlık yolunun ortadan kaldırılmasını ve örgütlülüğe yapılan saldırıyı” kabul etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Seyis, yapılan saldırının bu güne kadar yapılanların en ağırı olduğunu ifade etti.
“Buna göre, yapılacak eylemde en ağır şekilde olacaktır” diyen Seyis, bu çerçevede, geçmişte emeğin yücelmesi ve demokrasi adına çok mücadeleyi birlikte verdikleri CTP tabanına çağrı yapmak istediğini belirtti ve “sendikalaşmanın önünü tamamen kapatan, toplu sözleşme hakkının yasaklandığı bu uygulamaların CTP Hükümeti döneminde yaşam bulmasına” sessiz kalınmamasını istedi.
(tak)

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur