1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Değirmen taşını da çaldılar!
Değirmen taşını da çaldılar!

Değirmen taşını da çaldılar!

Beşparmakların güney doğusundaki bölgede yer alan tarihi ve kültürel değeri büyük değirmen taşının artık yerinde olmadığını fark eden turist rehberleri üzülerek tepki gösterdi

A+A-

Beşparmak tepesinin güney doğusunda, turistlerin de gezdirildiği yürüyüş yolunda bulunan eski bir değirmen taşı çalındı.
Doğa ve kültür sevgisiyle tanınan, Turizm Bakanlığı memurlarından, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Genel Sekreteri Okan Sadrazam, daha bir ay önce fotoğrafını çektiği değirmen taşının, geçtiğimiz pazar günü yerinde olmadığını fark etti.
“Tarihimiz yok oluyor” diyerek tepki gösteren Sadrazam, turistler için ilginç olan bir değerin yerinden edilmesinin üzücü olduğunu söyledi.
Sadrazam, kültürel ve tarihi değerlerin korunmasında sadece devlete değil, herkese görev düştüğünü vurguladı.

Şah: “Bundan sonra utanarak geçeceğim”
Turist rehberi Engin Şah ise,  bu parkurdan her hafta turist grubuyla yürüyerek geçtiğini ve turistlere bu eski değirmen taşını gösterirken gururlandığını belirterek “Herhalde bundan sonra utanarak geçeceğim buradan...” dedi.
Şah, değirmen taşının Beşparmak kayalığının çaprazında, güney doğusunda yer aldığını ve çok güzel olduğunu ifade ederek, çok değerli bir kültürel miras ve en az 300 yıllık olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur
Etiketler :