1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dava 7 Nisan’a ertelendi
Dava 7 Nisan’a ertelendi

Dava 7 Nisan’a ertelendi

Girne-Değirmenlik dağ yolunda 29 Kasım 2016’da meydana gelen ve 2’si öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği feci kazayla ilgili sanık Safa Güngör’ün yargılanması sürüyor.

A+A-

Girne-Değirmenlik dağ yolunda 29 Kasım 2016’da meydana gelen ve 2’si öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği feci kazayla ilgili olarak yargılanan tır sürücüsü Safa Güngör’ün davası 7 Nisan’a ertelendi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davayla ilgili sanık Safa Güngör, geçen oturum aleyhine getirilen 16 davadan itham edilmiş, tümünü kabul etmişti. Davalarını kabul etmesi ardından Savcının olguları sunması ve avukatın müdafaasını yapmak üzere duruşma düne ertelenmişti. Dünkü celsede dava savcısı Ahmet Varol, tırın kayıtlı olduğu GPS görüntüleri olduğunu belirterek, sanığın kaza anında kaç kilometre hızla olduğunu içeren kayıtların olduğunu ve bu kayıtların Türkiye’de hazırlandığını aktardı. Varol, söz konusu görüntüler ve kayıtlarla ilgili emareleri CD halinde sunulması ve savunma yapılması için tehir talebinde bulundu. Mahkeme, savcının talebi üzerine davayı 7 Nisan Cuma gününe erteledi.

Bu arada kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü Denktaş Mutluel, öğrenciler Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk’ün aileleri yine mahkemeye gelerek davayı izledi.

Mahkeme sonrası İlayda Öztürk’ün annesi Münevver Şahin; “Ben daha uyuyamıyorum, sen yürüyorsun, görüyorsun ben kızımın anılarını mezara gömdüm” şeklinde feryat etti.

 

Bu haber toplam 3087 defa okunmuştur
İlgili Haberler