1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAÜ durağı biletçilerin mekanı oldu!
DAÜ durağı biletçilerin mekanı oldu!

DAÜ durağı biletçilerin mekanı oldu!

Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin karşısı ve güney kampüsünün giriş yolunda bulunan otobüs durağının hali içler acısı.

A+A-

Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin karşısı ve güney kampüsünün giriş yolunda bulunan otobüs durağının hali içler acısı. Yıllardır yolcular tarafından yoğun olarak kullanılan durak yıkılmaya yüz tutmuşken,  otobüs işletmeciliği yapan şirketler de durağın yanına masa koyarak mekan halinde getirmiş durumda.  Durağın yanına atılan bozuk minibüs ise hem çevre kirliliğine neden olurken hem de biletçilerin yağmur ve soğuktan korunmak için kullanılıyor.

Durağın durumunu sosyal medya üzerinden yayınlayan DAÜ Öğretim Üyesi Ulaş Gökçe, şu paylaşımda bulundu:

“Burası DAÜ'nün karşısı ve güney kampüsüne giriş yeri. Burası bir durak. Öğrencilerin, Mağusalıların ve hocaların havaalanına, Lefkoşa ve Girne'ye yoğun olarak hareket ettikleri yer. Otobüs işletmeciliği alanında çalışan şirketler para kazandıkları bu mekanı neye çevirdiler buradan görebiliriz. Biletçilerin beklediği, bir yazlık ve bir de kışlık "mekan" var. Kışlık olan bu eski minibüs. Çalışmıyor, camları kırık. Getirip DAÜ'nün karşısına atmışlar. Biletçiler yağmur ve soğuktan korunmak için burayı kullanıyor. Şimdi bir de yazlık mekan yapılmış. Ağaç dallarından, derme çatma sandalyelerden yapılmış yazlıkta güneşten korunuyorlar. Burası toz içinde, pislik içinde bir mekan. DAÜ'nün aklına öğrenciler için burayı düzeltmek gelmiyor.

Belediye zaten yok ve 30 yıldır belediye başkanları toplu taşıma isteyenlere deli gözüyle bakıyorlar. Bu işten para kazanan şirketler ise kendi çalışanlarına layık gördüğü külüstür bir araba ve ağaçlardan korumak... Belediye, DAÜ ve otobüs işletmeleri bir araya gelip güzel bir durak, biletçiler için bir kulübe yapamamış... Mezuniyet törenlerinde herkes boy göstermeyi kahramanlık sanıyor ama binlerce öğrencinin kullandığı durağı düzeltecek bilince ulaşılmamış henüz... Göçmen ve İtimat herhalde bizim aramızda para toplayıp burayı mamur etmemizi ve onların hizmetine sunmamızı bekliyorlar. Çocukları okula taşıyan otobüslerin 50 yıllık olduğu ülkede Mercedes makam aracı alan hükümet gibi...”

 

 

Bu haber toplam 2613 defa okunmuştur