1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP'de 10 saatlik toplantı
CTPde 10 saatlik toplantı

CTP'de 10 saatlik toplantı

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler, Yerel Seçim sürecinin ardından Parti Meclisi toplantısını dün yaptı, toplantı yaklaşık 10 saat sürdü.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler, Yerel Seçim sürecinin ardından Parti Meclisi toplantısını dün yaptı, toplantı yaklaşık 10 saat sürdü.

Girne Acapulco Otel'deki toplantıda, seçim sonuçlarının yanısıra parti içi tartışmalar ve kamuoyunun da gündemine gelen çeşitli iddiaların tartışıldığı öğrenildi.

Toplantıda bu yıl bitmeden "Tüzük Kurultayı" yapılması ve "yeniden yapılanma" sürecine girilmesi konuşulduğu öğrenildi. Ayrıca  "özeleştiri, yüzleşme ve disiplin" süreçlerine yönelik organizasyon da ele alındı.

CTP- BG son yerel seçimlerde 14 belediye başkanlığı kazanmış, ancak Lefkoşa, Girne, Gazimağusa gibi büyük ilçelerdeki belediye başkanlarını kaybetmişti. CTP'de özellikle Girne ve Gazimağusa'ya yönelik 'parti içi tartışmalar' gündeme gelmişti.

 

CTP-BG  toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

12 EKİM'DE TÜZÜK KURULTAYI

CTP Parti Meclisi, dün toplanarak 29 Haziran Yerel Seçimleri ile Anayasa Referandumu sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi. Gerek 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimleri’nde gerekse son seçim sürecinde partinin geleneksel özelliği olan birlik ve beraberlik ruhu ile çelişen tartışmalar kamuoyunun bilgisindedir.

CTP Parti Meclisi, ülkeye ve topluma karşı sorumluluğunun bilinciyle ve sol kültürün gerektirdiği şekilde parti içi sorunların çözümlenmesi için özeleştiri, yüzleşme ve disiplin konularında gerekli mekanizmaların kurulması kararını aldı. Temmuz 2013 Raporu’nda ve son dönemde gündeme gelen tüzüğün ihlaline ilişkin somut tespitler Yüksek Onur Kurulu ve İlçe Onur Kurulları tarafından özenle değerlendirilecek. 

Tüm CTP Parti Meclisi üyeleri, partinin öncelikli görevinin başta Kıbrıs sorununun çözümü olmak üzere tüm toplumsal, sosyal, demokratik ve ekonomik sorunların çözümüne yoğunlaşmak olduğu konusunda fikir birliğine vardı. Bu konudaki sorumluluk bilinciyle, partinin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yol alması konusunda herkes üzerine düşeni yapacağını belirtti.

İktidar partisi olarak ülkedeki ciddi sorunların çözümü için partinin insan kaynaklarını daha etkili biçimde değerlendirme ihtiyacı olduğu vurgulanırken CTP Parti Meclisi, ülkemizdeki ciddi yapısal sorunların çözümü için daha katılımcı ve sonuç üretici bir parti yapılanmasını hayata geçirmek adına 12 Ekim 2014’te Tüzük Kurultayı’nın gerçekleştirilmesi ve öncesinde gerekli parti içi çalışmaların yürütülmesi için Merkez Yönetim Kurulu’nu görevlendirdi.

Bu haber toplam 3786 defa okunmuştur