1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Londra, burslarla ilgili açıklama yaptı
CTP Londra, burslarla ilgili açıklama yaptı

CTP Londra, burslarla ilgili açıklama yaptı

“3’üncü ülkelerde yaşayan gençlerin yaşam koşulları iyice kötüleşti”

A+A-

 

CTP Londra Dayanışma Derneği, öğrenci bursları konusunda yaşanan adaletsizlikler nedeniyle Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Platformu adı altında örgütlenen gençlere destek belirtti.

İşte CTP Londra Dayanışma Derneği’nin açıklaması:
Toplumumuzun malumu olduğu gibi, öğrenci bursları hakkında bir takım adaletsizlikler ve düzensizlikler uzun yıllardan beri süregelmiştir. Bunların yanında ek olarak dövizin de yükselmesiyle birlikte 3’üncü ülkelerde yaşayan gençlerimizin yaşam koşulları iyice kötüleşmiştir.
Bu noktada Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Platformu adı altında örgütlenen gençlerimiz, yaşam koşullarına ve yaşadıkları adaletsizliğe dikkat çekmek amacı ile "makarna selfie’si" çekerek kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır.
Demokratik toplum hayatında önemli roller üstlenecek olan gençlerimizin zorlaşan ekonomik koşullar altında hayatlarının zorlaştırılması toplumumuza zarardan başka bir şey getirmeyecektir. Bu noktada hem toplum adına hem de gençlerimizin sağlıklı koşullarda yetişebilmesi adına mücadelelerinde kendilerine destek olduğumuzu belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur