1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuklar barış içinde bir dünya istedi
Çocuklar barış içinde bir dünya istedi

Çocuklar barış içinde bir dünya istedi

 “Epik Kırmızı Başlıklı Kız” oyunu Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nin sahnesinde oynandı...

A+A-

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal'ın Değirmenlik’e kazandırdığı en önemli merkezlerden biri olan Değirmenlik SAM bu kez tiyatro sahnesi ile halkla buluştu. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyuncusu ve Dramaturg Cem Aykut ile birlikte, Değirmenlik SAM’da başlatılan “TİYATRO KULÜBÜ” ile çalışmalarını sürdüren ve ilk kez izleyici ile buluşan çocuklar oyunun sonunda; “Biz siz büyüklerden barış içinde bir dünya istiyoruz” mesajını verdi.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal oyun öncesi yaptığı konuşmasında, hayatın aynası olan tiyatro ile çocuklarımızın aydınlandıklarını belirterek, oyunu sahneye koyan Cem Aykut’u ve çocukları tebrik etti. Işısal, yeni dönemde yetişkinler için de tiyatro kursu açılacağının müjdesini verdi.

24 çocuğun Cem Aykut ile birlikte, yeniden kendi hayal güçleriyle yazarak hazırlanan “Epik Kırmızı Başlıklı Kız” oyunu 2 gece üst üste, yoğun kalabalık karşısında oynandı. Sürpriz görüntülerin slayt gösterimi ile sunulduğu oyunda, çocukların yaşaması gereken güzel dünya ile içinde bulunduğumuz ‘savaş’ dolu dünya kıyaslandı. Çocuklar yaşamak istedikleri dünyanın nasıl olması gerektiğini, savaşsız ve barış dolu bir dünyada yaşamak istediklerini büyüklerine haykırdı.

 

 

Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur
Etiketler : ,