1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cevat Yıldız ABD’de üçüncü
Cevat Yıldız ABD’de üçüncü

Cevat Yıldız ABD’de üçüncü

Las Vegas’da yapılan Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda mücadele eden sporcularımızdan Cevat Yıldız dünya üçüncülüğünü elde etti

A+A-

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Vücut Geliştirme ve Fitness Milli Takımı 12 – 17 Ağustos da Amerika’nın Las Vegas kentinde yapılan Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti.

Dünyanın 30 ülkesinden 510 sporcunun yarıştığı dünya şampiyonasında sporcumuz Cevat Yıldız Fitness Model kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Dünya Üçüncülüğüne ulaştı. Vücut Geliştirme ve Fitness sporlarının deneyimli ismi Cevat Yıldız’a şampiyonada ayrıca Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından Vücut Geliştirme ve Fitness Yarışmaları’nda “elit sporculara” verilen Pro Sertifikası da takdim edildi. Yıldız Pro sertifikası ile bundan sonraki ilk uluslararası yarışmada en üst seviyede sporcularla yarışma hakkı da elde etti.

Cevat Yıldız yakaladığı bu büyük başarı ile dünya arenasında, 2012 yılında Dünya Şampiyonu olarak ülkemize büyük bir başarı kazandıran Tarık Mustafa’nın (Pumps Spor) yetiştirdiği bir sporcu olarak, son yıllarda yükselen başarı grafiği (2013 KKTC Şampiyonluğu, 2013 Avrupa Üçüncülüğü) ile fitness spor dalında gelecek vadeden bir sporcu olarak dikkat çekiyor.

Sporcu Taner Öztaş Tüm ve Cevat Yıldız, yönetici antrenör Ali Dahlameroğlu’ndan oluşan takımımız 6 gün süren şampiyonada; Fitness Muscle Model kategorisinde Taner Öztaş Tüm ve Fitness Model kategorisinde Cevat Yıldız’la yarıştı.

Şampiyonaya katılım ve elde edilen başarılarla ilgili basına konuşan federasyon asbaşkanı Ali Dahlameroğlu, özel kanallar vasıtasıyla milyonlarca insanın seyretme olanağı bulduğu bu denli üst seviyede organizasyonlara gerek ülkemiz adına temsiliyet gerekse elde edilen başarıların Kıbrıs Türk sporu adına gurur verici olduğunu söyledi. Sporcularımızın fırsat verildiğinde dünya vitrinlerinde neler yapılabileceklerini her fırsatta kanıtladıklarını anlatan Dahlameroğlu, şampiyonaya 6. kez katıldıklarını, özverili çalışmaların ürünü olan her katılımla deneyimlerin arttığına buna paralel gurur veren başarıların da yakalandığına işaret etti. Dahlameroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’na katılınması sürecinde büyük desteği olan Spordan Sorumlu Bakan Serdar Denktaş, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na, Spor Dairesi Müdür Muavini Mustafa Sütçü ve Spor Dairesi Dışilişkiler Amiri Sertaç Bozatlı’ya vermiş oldukları büyük destekten dolayı camiamız adına teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Lha

Bu haber toplam 2545 defa okunmuştur