1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çadır eylemi 13. gününde
Çadır eylemi 13. gününde

Çadır eylemi 13. gününde

64 eski KTHY çalışanının başlattığı çadır eylemi 13. gününe ulaştı. Çalışanlar, işsiz olmaları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtti

A+A-

64 eski KTHY çalışanının başlattığı çadır eylemi 13. gününe ulaştı. Çalışanlar, işsiz olmaları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtti

‘Çocuklarımıza üniforma alamıyoruz’


“55 GÜNDÜR İŞSİZİZ”… YENİDÜZEN’e konuşan çalışanlar, 55 gündür işsiz olduklarını belirterek, ciddi mağduriyet yaşadıklarını söyledi

“HAKLARIMIZI ALANA KADAR EYLEM SÜRECEK” KTHY’nin kapatılmasının ardından kamuya istihdam edilen 350 KTHY çalışanının yararlandığı hakların kendilerine de verilmesini isteyen çalışanlar, “mücadelemiz, haklarımızı elde edene kadar sürecek” dedi

“BAYRAMDA AİLELERİMİZ DE EYLEME DESTEK VERECEK” …Çalışanlar, çadır eylemine Kurban Bayramı’nın ilk günü aileleriyle birlikte devam edeceklerini dile getirdi.

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Havayolları’nın (KTHY) kapatılmasının ardından Cyprus Airport Services’te (CAS) işe başlayan ve 5 Ağustos’ta işine son verilen 64 eski KTHY çalışanı çadır eylemlerini sürdürüyor.

Eski KTHY binası önünde 12 Eylül’de başlatılan eylem bugün 13. gününe ulaştı.

Sendikalardan ve bazı siyasi partilerden destek alan çalışanlar, ‘haklarını elde edene’ kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan çalışanlar, 55 gündür işsiz olduklarını belirterek, geçmişte KTHY’nin kapatılmasının ardından kamuya istihdam edilen 350 KTHY çalışanının haklarından yararlanmak istediklerini vurguladı.
Çalışanlar Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 4 Ekim Cumartesi günü aileleriyle birlikte çadır eylemine devam edeceklerini dile getirdi.

“Çocuklarımıza üniforma alamıyoruz”
Birçok çalışan, işsiz olmaları nedeniyle yeni eğitim yılının başlamasına rağmen çocuklarına üniforma alamadıklarını belirtti.
“Çocuklarıma üniforma alacak param yok diyen” çalışanlar, mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesini istedi.
Bazı çalışanlar ise çocuklarının üniversitede eğitime başladığını ancak okul harcını ödeyecek durumu olmadığını kaydetti.

“Sağlık sorunları yaşıyoruz, psikolojik desteğe ihtiyacımız var”
Çalışanlar, işsiz kalmalarının ardından sağlık sorunları yaşadıklarını aktararak, psikolojik yönden de desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Bazı çalışanlar ise fizik tedaviye gitmesi gerektiğini ancak maaş alamadıkları için gerekli kontrolleri yapamadıklarını söyledi.


KTHY çalışanları ne dedi?

AYRINTILAR BUGÜN GAZETENİZ YENİDÜZEN’DE

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur