1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BÜYÜK SOYGUN: 2 KİŞİYE 4 GÜN TUTUKLULUK
BÜYÜK SOYGUN: 2 KİŞİYE 4 GÜN TUTUKLULUK

BÜYÜK SOYGUN: 2 KİŞİYE 4 GÜN TUTUKLULUK

2 kişi bugün, Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı ve haklarında 4’er gün tutukluluk emri alındı.

A+A-

31 TEMMUZ 2014, SAAT: 14:30

SOYGUN İLE İLGİLİ TUTUKLU BULUNAN 2 KİŞİ HAKKINDA 4’ER GÜN TUTUKLULUK EMRİ ALINDI

 Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL tutarındaki paranın çalındığı silahlı soygun olayıyla ilgili, poliste tutuklu bulunan 2 kişi bugün, Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı ve haklarında 4’er gün tutukluluk emri alındı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, soygunla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucunda, olayda yer aldığı tespit edilen B.Ç. (E-22) ve şüpheli görülen A.F.(E-32), bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede zanlılar hakkında 4’er gün tutukluluk emri alındı.

(tak)

 

------------------------------------------------
 

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracının soyulması olayıyla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişi polis tarafından göz altına alındı. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, göz altına alınan 2 kişi, tutukluluk kararı için bugün mahkemeye çıkarılacak.

2 GÖZALTI… Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin nakil esnasında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda silahlı ve maskeli kişiler tarafında soyulmasının üzerinden Bir hafta geçti, araştırmalar henüz sonuç vermeye başladı, iki kişi göz altına alındı, bugün mahkemeye çıkarılacaklar.

 ROBOT RESİM… Öte yandan Star Kıbrıs Gazetesi dünkü haberinde soygunculardan birinin robot resmine ulaştığını ileri sürerek bir de robot resim yayınladı. Görgü tanıklarının ifadesi sonucu çizilen robot resminde soyguncunun açık tenli, 30’lu yaşlarda alnı hafif açık olduğu iddia edildi.


YENİDÜZEN(Özel)

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracının soyulması olayıyla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişi polis tarafından göz altına alındı.
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, göz altına alınan 2 kişi, tutukluluk kararı için bugün mahkemeye çıkarılacak.
Soygun 24 Temmuz’da gerçekleştirilmişti. Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda saat 10.30 sıralarında, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL tutarındaki parayı bankanın Güzelyurt şubesine  götüren aracın önü kesilmiş; kar maskeli ve tabancalı iki kişi, iki görevliyi araçtan indirip kendi arabaları ve bankanın arabasını alıp kaçmıştı. Araçlar, daha sonra Bostancı’da Zakaf  mevkiinde toprak yol içerisinde terk edilmiş vaziyette bulunmuştu.

2 gözaltı…
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin nakil esnasında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda silahlı ve maskeli kişiler tarafında soyulmasının üzerinden Bir hafta geçti, araştırmalar sonuç vermeye başladı, iki kişi göz altına alındı.
3 milyon TL’yi çalan silahlı ve maskeli soyguncuların izini süren polisin hem eşkâllerine, hem de isimlerine ulaştığı ileri sürülürken, polisin dün olayla ilgili  birçok kişiyi sorguladıktan sonra 2 kişiyi göz altına aldığı açıklandı. Kimi kaynaklara gözaltına alınanların daha fazla olduğunu duyursa da polis akşam yaptığı açıklamada göz altında 2 kişi olduğunu duyurdu.
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, robot resmin, alınan ifadeler doğrultusunda polisin çizdiği resim olup bölge halkına gösterildiği öğrenildi.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Robot resim…
Öte yandan Star Kıbrıs Gazetesi dünkü haberinde soygunculardan birinin robot resmine ulaştığını ileri sürerek bir de robot resim yayınladı.
Görgü tanıklarının ifadesi sonucu çizilen robot resminde soyguncunun açık tenli, 30’lu yaşlarda alnı hafif açık olduğu iddia edildi. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, robot resmin, alınan ifadeler doğrultusunda polisin çizdiği resim olup bölge halkına gösterildiği öğrenildi. Öte yandan robot resimdeki kişinin  göz altına alınanların arasında olup olmadığı ise bilinmiyor.

Kayıt dışı kart kullandılar iddiası
Olayla ilgili soruşturma yürüten polisin soygunculardan birisinin ilk ismine ve eşkâline ulaştığı da iddia edilirken,  soyguncuların olayda kullandıkları aracı satın aldıkları kişilere ulaşan polisin, araç sahibi ile satışa aracı olan şahısların telefon kayıtlarını incelediği ileri sürüldü.
Soyguncuların kayıt dışı GSM kart ile araç sahibini aradıklarının tespit edildiği, telefon numarasını inceleyen polisin, soyguncuların arama yaptığı telefon numaralarına ulaştığı da iddialar arasında…
Konu hakkındaki detayların bugünkü duruşma sonrasında daha da açığa çıkacağı tahmin ediliyor. 

--------------------------------------------------------

İDDİA

'İTİRAF ETTİLER'

YENİDÜZEN, soygun olayıyla ilgili resmi kaynaklarca doğrulanmayan bilgilere ulaştı. Edinilen bilgiye göre soygunu 4 kişi gerçekleştirdi, ikisi yurt dışına kaçtı, ikisi gözaltında… Paranın kırsal bir arazide gömülü olduğu belirtilirken, bugün mahkemeye çıkarılacak kişilerin “suçlarını itiraf ettikleri” öne sürülüyor.   Öte yandan polisin, dün çalınan paranın bir kısmını şüphelilerin birinin evinde bulduğu da iddia edildi. Bu arada, akşam saatlerinde Yenidüzen’e bilgi veren polis basın subaylığı paranın bulunduğuna dair bilgilerin doğru olmadığını açıkladı.

 

-----------------------------------------------------

POLİS BASIN SUBAYLIĞI BÜYÜK SOYGUNLA İLGİLİ GELİŞMEYİ ŞU ŞEKİLDE VERDİ:

SİLAHLI SOYGUN (GELİŞME)

24.07.2014 tarihinde, Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu üzerinde, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankasına ait 3 milyon TL tutarındaki paranın ve paranın taşındığı aracın silahlı ve maskeli iki şahıs tarafından çalınması olayı ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde; olayda yer aldığı tespit edilen B.Ç.(E-22) ve olayla ilgili şüpheli görülen A.F.(E-32) tutuklanmıştır.

Olayda yer aldığı tespit edilen ve yurt dışında bulunan M.Ç. (E-26) Türkiye’de tespit edilerek gözaltına alınmış, R.F.(E-41) ise aranmaktadır.
Tutuklu şahısların yapılan ileri sorgulamalarında;  planladıkları soygun anında polis gücünü başka yöne yönlendirmek amacıyla, 24.07.2014 tarihinde, saat 07:00 sıralarında, Kalkanlı’da bulunan orman arazisini, B.Ç.(E-22), M.Ç.(E-26) ve R.F. (E-41)’nin ateşe verdikleri tespit edilmiştir.
Bahse konu yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülmüştür. Çıkan yangın sonucu ise yüz metrekarelik orman arazisi içerisinde bulunan 22 adet çam ağacının kısmen yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir.

Bu haber toplam 6583 defa okunmuştur