1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birol Karaman: Manzara içler acısı, derhal harekete geçilecek
Birol Karaman: Manzara içler acısı, derhal harekete geçilecek

Birol Karaman: Manzara içler acısı, derhal harekete geçilecek

CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile Belediye Meclis üyesi adayları dün Girne Özel Eğitim Merkezi ile Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti

A+A-

CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile Belediye Meclis üyesi adayları dün Girne Özel Eğitim Merkezi ile Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Burada yetkililerle görüşerek incelemelerde bulunan Karaman’a Girne milletvekili Fazilet Özdenefe ile CTP Girne İlçesi Yönetimi de eşlik etti. İlk ziyaretini Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne yapan Karaman ile ekibi, merkezin atıl durumda olmasını büyük bir üzüntüyle karşıladı. Merkezi çevreleyen duvarların bir kısmının çökmüş olması, bahçesinin bakımsızlığı, fiziksel yetersizliği ve birçok atölyenin çalışamaz durumda oluşu Karaman ve ekibini üzüntüye boğdu.

n1-005.jpg

BELEDİYE YARDIM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ!

Çevresel faktörlerin yanında öğretmen ve personel eksikliğinin de büyük bir sorun yarattığını anlatan merkez eğitmenleri, mevcut belediye yönetiminden yardım istediklerini ancak taleplerinin karşılanmadığını belirttiler. Kimi zaman bazı yardım sever yurttaşlardan destek gördüklerini, ancak güvenlik konusunda da sıkıntıları olduğunu anlatan yetkililer, merkezin kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “burada unutulduk” dediler.

n2-004.jpg

Kentin tüm sıkıntıları yanında eğitim kurumlarını da gündemine taşıyan Karaman, ekibi ile birlikte merkez için ellerinden geleni yapacaklarını sözünü vererek, “manzara içler acısı. bu tablo çok acı verici. Çok üzgünüm. Biz yeni bir Girne hedefi ile yola çıktık. Bölgemizde yaşanan her sıkıntıyı masaya yatırıp, tartışacak, çözümlerini yurttaşlarımıza yansıtacağız. El birliği ile bu merkezi Avrupa standartlarında hizmet veren bir kurum haline getirmemiz gerekiyor, getireceğiz de… Çocuklarımıza hak ettikleri değeri vereceğiz” dedi.  

 

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur